Kesin verilen menfi tespit davası ilam icrası
Mahkeme miktar itibariyle kesin olarak karar verdiği menfi tespit davası ilamı icraya konulabilir mi yoksa gerekçeli kararın karşı tarafa tebliğ edilip süresi beklenmeli midir ? Gerekçeli Kararda kanun yolunun kapalı olduğu kararın kesin olduğu yazılmış ama kesinleşme şerhi henüz Yok, İcra takibide bugün açılmış durumda , kesinleşme şerhi olmadığı icin takibin iptali istenebilir mi ?
Teşekkürler .
Cevap: Kesin verilen menfi tespit davası ilam icrası
Bu konuda bilgi verebilecek var mi ?
Kesin olarak verilen kararlar aynı gün kesinleşmiş demektir takibe koyulabilir, icra mahkemesi de iş güzarlık etmiş tebliğe çıkarmaya gerek yok kesinleşmesinin hemen yapılması gerekir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kesin olarak verilen kararlar aynı gün kesinleşmiş demektir takibe koyulabilir, icra mahkemesi de iş güzarlık etmiş tebliğe çıkarmaya gerek yok kesinleşmesinin hemen yapılması gerekir.
Cevabınız icin çok teşekkürler , asliye hukuk mahkemesine karar kesin neden kesinleşme şerhi yapmıyorsunuz dediğimde bana “ karşı taraf kesin olsada İstinaf edebiliyor biz başvuruyu kesin diye red ediyoruz bu red kararımızı da istinaf ettiklerinde mecburen dosyayı gönderiyoruz . Bu yüzden kesinleşme şerhi yapmıyoruz “ dedi .
Kesin ilam diye İcra takibi açtım ama tebligatı göndermedim kesinleşme şerhi olmadan menfi tespit davasına dair icra takibi yaparsanız icra hukuk mahkemesinden takibin iptali alınabilir denildi , durup dururken birde takibi iptal ettirip vekalet ücreti ödemek istemiyorum bu yüzden Takipten feragat edip kesinleşme şerhini mi bekleyeyim diye kararsız kaldım . Kesin karar icin kesinleşme şerhi yok diye icra hukuk mahkemesinden takibin iptali gibi bir durum çıkabilir mi ? Bir Yargıtay kararıda bulamadım . Cevabınıza göre takibin iptalini isteseler bile kesin karar diye red verilmesi gerekiyor . Teşekkürler tekrar .