İslami bankalardan faizsiz kredi çekip diğer bankalara yüksek faizle yatırmak.
Malum İslami bankalarda faiz haram olduğundan yasak. Ben de bu bankalardan yüklü miktarlarda faizsiz kredi çekip yüksek faiz veren diğer bankalara vadeli yatırarak gelir elde etmeyi düşünüyorum. Yapacağım işin dini yönden günah olduğunu biliyorum. Benim merak ettiğim bankacılık hukuku yönünden bir sakıncası olup olmadığı. Cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler.
Cevap: İslami bankalardan faizsiz kredi çekip diğer bankalara yüksek faizle yatırmak.
Cektiginiz kredilerin taksidini aksatmadiginiz surece bir sıkıntı yasamazsınız.
Cevap: İslami bankalardan faizsiz kredi çekip diğer bankalara yüksek faizle yatırmak.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Cektiginiz kredilerin taksidini aksatmadiginiz surece bir sıkıntı yasamazsınız.
Erdoğan bey, teşekkürler.
Örneğin 12 ay vade ile 1.200.000,-TL çektiğimi düşünelim. 12 ay boyunca her ay 100.000,-TL ödediğim zaman bir sıkıntı çıkmıyor. Şimdi de bu parayı aylık % 28 den yatırdığımda ne kadar kazanacağımı hesaylayacağım.
Alıntı:
Kutup Ayısı rumuzlu üyeden alıntı
Örneğin 12 ay vade ile 1.200.000,-TL çektiğimi düşünelim. 12 ay boyunca her ay 100.000,-TL ödediğim zaman bir sıkıntı çıkmıyor. Şimdi de bu parayı aylık % 28 den yatırdığımda ne kadar kazanacağımı hesaylayacağım.
O hesap öyle yapılmıyor maalesef. Onlar faiz almıyor ama “kar” alıyorlar. Bu da yaklaşık diğer bankaların aldığı faizler civarında hatta faizlerden daha fazla. Ayrıca faiz ya da kar payının üzerine % 15 KKDF, % 5 de BSMV ekleyince bu işten zarar edersiniz.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
O hesap öyle yapılmıyor maalesef. Onlar faiz almıyor ama “kar” alıyorlar. Bu da yaklaşık diğer bankaların aldığı faizler civarında hatta faizlerden daha fazla. Ayrıca faiz ya da kar payının üzerine % 15 KKDF, % 5 de BSMV ekleyince bu işten zarar edersiniz.
Böyle iş mi olur? Bu durumda ben de bunlar faizsiz kredi diyerek vatandaşı kandırıp kar payı adı altında faiz alıyorlar diye tüketici mahkemesinde dava açsam kazanamaz mıyım? Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan “faiz haramdır” diye bir yazı alıp dosyaya koysam mahkemede işime yarar mı? Eğer başıma böyle bir şey gelirse tavsiye edebileceğiniz bir avukat arkadaş var mı?
1.2 milyonun aylık faizi özel oranlarla banka bonolarında 30 bin tl ye yakın.Yani birileri bana hiç bir şey yapmadan 30 bin tl para versin yoksa şikayet ederim gibi bir soru.Millet 1.600 tl ye akşam sabah çalışırken böyle bir şeyin sadece kendinin aklına geldiğini sanmak bambaşka bir kafa zaten.Kimse kimseye zorla kredi vermek zorunda değil.Faiz adı atında almazda kar payı katılım payı adı altında para alırlar.İşine gelen kredi alır işine gelmeyen almaz, serbest piyasa.Yani kısaca işimize gücümüze bakmamız en hayırlı olanı.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
1.2 milyonun aylık faizi özel oranlarla banka bonolarında 30 bin tl ye yakın.Yani birileri bana hiç bir şey yapmadan 30 bin tl para versin yoksa şikayet ederim gibi bir soru.Millet 1.600 tl ye akşam sabah çalışırken böyle bir şeyin sadece kendinin aklına geldiğini sanmak bambaşka bir kafa zaten.Kimse kimseye zorla kredi vermek zorunda değil.Faiz adı atında almazda kar payı katılım payı adı altında para alırlar.İşine gelen kredi alır işine gelmeyen almaz, serbest piyasa.Yani kısaca işimize gücümüze bakmamız en hayırlı olanı.
Sayın Engin Bey,
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Mutlaka başkalarının da aklına gelmiştir tabii. Benim de uzun zamandır aklımdaydı. Faizler çok yükselince hayalimi uygulayayım demiştim. Ben faizsiz bankacılık deyince hiçbir faiz vs almıyorlar zannediyordum. Ama öyle değilmiş.
Öte yandan benim gibi askeri ücretle çalışan bir çulsuza hiçbir banka 1.200.000,-TL krediyi buyur al kardeşim diye vermez. Ancak parayı faize yatıracağım bankadan alacağım teminat mektubunu krediyi çektiğim bankaya verir, her ay faizimi alır keyfime bakarım diye düşünmüştüm.
Alıntı:
Kutup Ayısı rumuzlu üyeden alıntı
1milyon200bin lirayı emekli maaşıyla geçinen birine verirler mi sizce?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
1milyon200bin lirayı emekli maaşıyla geçinen birine verirler mi sizce?
Erdoğan bey, emekli değilim. Halen askeri ücretle çalışmaktayım. Bu sorunun cevabı bundan bir önceki iletimde mevcut. Parayı yatırdığım banka bana kefil olursa neden vermesinler?
Bir kutup ayısı için fazlasıyla düzgün bir dil kullandığınız hesaba katılırsa, takım elbise giyip efendice talep etmeniz halinde bankanın kredi başvurunuzu reddedeceğini zannetmiyorum.