Bankadan dosya masrafının faizini alabilirmiyim ???
Değerli Hukukçular;
2010 yılı Ocak ayında çekmiş olduğum kredi için 1450 lira yaklaşık 1000$ parayı peşin olarak verdim.
Hakem heyeti başvurusu neticesinde 1450 lirayı almaya hak kazandım ama ben bu paranın faizinide istiyorum.
Bu paranın faizini nasıl alabilirim ?? Çünkü bir gün geç ödeme yaptığımızda banka faizini çatır çatır işletiyor neden biz almayalım ??? Cevaplarınıza şimdiden çook teşekkür ediyorum
Cevap: Bankadan dosya masrafının faizini alabilirmiyim ???
Hakem heyetine başvurunuzda faiz istemediniz mi?
İstemiş olsaydınız ve THH de faizi kabul etseydi, bu şekilde talep edebilirdiniz. Banka ya ödeyecekti ya da tüketici mahkemesine gidecekti.
Ben henüz dosya masrafını almadım, üstelik hakem heyeti bankanın bana verdiği masraf pusulasındaki sadece anaparayı dilekçeye yazdı.
Banka örneğin bir borcunuzu size 2010 yılından beri söylememiş olsaydı ve bugün isteseydi, ancak istediği andan itibaren faiz işletebilirdi. Siz de bu parayı 2010 yılında istemiş olsaydınız ve banka vermemiş olsaydı, nasıl faiz isteyeceğinizi konuşabilirdik. Ama bankanın bu "borç"tan (daha itiraz edecektir muhtemelen) haberi, THH kararı ile oldu. Dolayısı ile karar kesinleştikten sonra makul bir sürede ödemezse icraya koyarken faiz isteyebilirsiniz.