satiliga cikartilan meskenin satilmaktan vazgecme
Kiraci oldugum mesken daire emlakci uzerinden satiliga cikartildi.Emlakci eve musteri getirmesinden dolayi satilmasini beklemeden iyi niyet olarak evi boyayip tertemiz sekilde teslim ettim.
1 hafta gecmeden ev sahibi evi satmaktan vazgecip daha yuksek fiyata evi kiraya cikarmis.
Ev sahibinin bu sekilde bir hakki var mi. Bana evi satiyorum dedi.emlakci musteri getirdi.iyi niyet gosterdim.evi bosalttim.simdi daha yuksek fiyata evi baskasina kiraliyor.
bu konu hakkinda yasal olarak maddi ve manevi haklarim nelerdir. yardimci olabilirmisiniz.
Bu konuya apartman sakinleri herkes sahittir.Apartmanda hicbir kimseden sahsim adina sikayet yoktur.
Cevap: satiliga cikartilan meskenin satilmaktan vazgecme
Durumun anlattığınız şekilde olduğunu kanıtlamak şartıyla ev sahibinizden en az bir yıllık kira bedeli kadar tazminat alabilirsiniz.
Durum anlattigim gibidir.resimlerle ve apartman sakinleride duruma sahittir. Benim para alma gibi niyetim yoktur. yasal olarak davayi kazanmam durumunda kizilay gibi kuruma avukatla onceden anlasma yaparak bagislayabilirim.
boyle bir durum beni uzmustur.Yarin o yeni kiraciyada ayni sekilde davranilacaktir.
konuyla ilgili kocaeli bolgesinde onereceginiz davayi ustlenecek avukat var midir.
Sitede avukat aramak, site kurallarına aykırıdır.
Tanıdıklarınıza sorun; bildikleri tanıdıkları biri muhakkak vardır. Olmazsa baroya sorun.
Tessekur ederim.hangi kanuna gore tazminat talep edebiliriz.
- - - Updated - - -
Tesekkur ederim.hangi kanuna gore tazminat talep edebiliriz.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Durumun anlattığınız şekilde olduğunu kanıtlamak şartıyla ev sahibinizden en az bir yıllık kira bedeli kadar tazminat alabilirsiniz.
ilgili kanunu nasil bulabilirim.
Alıntı:
taha2016 rumuzlu üyeden alıntı
ilgili kanunu nasil bulabilirim.
6098 s. Türk Borçlar Kanunu'nun 355. maddesinin son fıkrası hükmü gereği dava açacaksınız.