n11 üzerinden bir mağazadan satın aldığım su geçirmez ayakkabı su geçirdi
merhaba. n11 üzerinden bir mağazadan su geçirmez ayakkabı aldım.sonra ayakkabı su aldı ve garantiye gönderdim .uydurukdan bir cevap verdiler kabul etmediler. bende hakem heyetine başvurdum.hakem heyeti ürünü hatalı buldu ve lehime karar verdi. .satıcı mağza, sürerinde itiraz etmedi .kendilerine ulaştığımda ise icraya verebilirsiniz avukatlarımız ilgilenecek dediler. sanki tedbirini aldılar yada benim bilmediğim birşey var. ben icraya verirsem zararlı çıkacağım gibi aklıma geldi . ne yapmalıyım aceba lütfen yardım edermisiniz
Cevap: n11 üzerinden bir mağazadan satın aldığım su geçirmez ayakkabı su geçirdi
Hayır bilmediğiniz birşey yok. Siz kararı icraya koyun, onların avukatları ilgilensin.
Cevap: n11 üzerinden bir mağazadan satın aldığım su geçirmez ayakkabı su geçirdi
Sayın Karavelioğlu'nun dediği gibi; bir sorun görünmüyor. Ama şunlara da dikkat edin:
THH kararında siz haklı idiniz, peki haksız olan (karşı taraf) kimdi? N11 mi tamirci mi satıcı mı üretici firma mı?
Ürünün fiyatı ne kadar? THH sınırlarını aşıyor olabilir mi?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Karavelioğlu'nun dediği gibi; bir sorun görünmüyor. Ama şunlara da dikkat edin:
THH kararında siz haklı idiniz, peki haksız olan (karşı taraf) kimdi? N11 mi tamirci mi satıcı mı üretici firma mı?
Ürünün fiyatı ne kadar? THH sınırlarını aşıyor olabilir mi?
Sayın Şenol Bey,
Ayakkabı bedelinin TSHH yetki sınırlarını aştığını sanmıyorum. Zaten öyle olsaydı ya baştan dilekçeyi kabul etmez doğrudan tüketici mahkemesine yönlendirir, ya da yetki sınırımızı aşıyor diyerek tüketici mahkemesini adres gösterirlerdi.
6502 ye göre imalatçı, ithalatçı, satıcının müşterek sorumluluğu olduğudan ben bir eksiklik göremedim. Diğer taraftan n11, sözleşme ile kendisini garanti altına alıyormuş gibi görünse de olası bir TSHH ya da tüketici mahkemesine başvurulması durumunda kendilerinin de aracı olarak sorumlu olduğunu düşünüyorum.
n11, trendyol gibi firmalar satıcının kendileri olmadığı, sağlayıcı oldukları, bu nedenle davada husumetin kendilerine yöneltilemeyeceği gerekçesiyle itiraz ediyorlar. THH'leri bu itirazı pek dikkate almıyor, genelde tüketici lehine karar veriyor.
Ancak mahkemeler sağlayıcıların sorumlu olup olmadığı konusunda bir yasal dayanak görmek isteyecektir.
6502 sayılı kanuna göre ayıplı hizmetten sağlayıcı sorumlu, ayıplı maldan değil.
Belki bir yönetmelikte bu konuda bir hüküm vardır. Belki de satışa aracılık hizmetinde bir ayıptan söz edilebilir.
Uzun lafın kısası, sağlayıcının sorumluluğu hususu konusunda sayın karavelioğlu gibi düşünsem ve hissetsem de mevzuat veya içtihatlarda bir dayanak arıyorum.