Ödeme yerine senet alacam. karşılığında ödeme aldım diye imza isteniliyor? kabul etmelimiyim?
merhabalar,
freelance olarak yaptığım ve müşteriyle sorun yaşadığım bir işin ödemesini senet olarak alacağım. karşı taraf senet imzalama karşılığında ödemeyi aldığıma ve hiç bir dava açmayacağıma dair imza istiyor. senet beni garantiye alır mı? bu imzayı vermeli miyim? yoksa senetin karşılığı ücreti alıp ondan sonra mı bu imzayı vermeliyim?
yardımcı olursanız sevinirm.
şimdiden teşekkürler
Cevap: Ödeme yerine senet alacam. karşılığında ödeme aldım diye imza isteniliyor? kabul etmelimiyim?
Alacağınızı nakten verme durumu varsa nakten hemen almanız elbette en doğrusudur ancak ödeyebilecek durumu yoksa borçlanmanın en sağlam ve hızlı şekli senetledir. Alacağınıza karşılık aldığınız senedin bilgilerini veya senedin fotokopisini çekip senet aslını filan alacağıma karşılık aldım şeklinde yazıp imzalayabilirsiniz, senedi doğru bir şekilde doldurtmaya dikkat edin sonra senedi bankanıza verin vadesinde ödenmezse protesto çekilsin avukatınıza verip icra yolu ile tahsil edebilirsiniz.
Cevap: Ödeme yerine senet alacam. karşılığında ödeme aldım diye imza isteniliyor? kabul etmelimiyim?
bu kişinin mal varlığı varmıdır. lütfen dikkatlice okuyun.
evet senet nakden ödeyemeyenler için en sağlam ödeme kanalı ancak şartları var ;
1-) senet düzgün ve eksiksiz doldurulmalı.
2-) seneti veren kişi-kurum malvarlığı varmıdır ?
3-) senetin günü geldiğinde kişinin ödememesi durumunda avukata verip protesto çekilir.
Ancak protestoda çekseniz icrada gitse şahısın malvarlığı yoksa , paranızı alamayabilirsiniz.
Lütfen dikkatli duyarlı olunuz aksi taktirde sıkıntıya girebilirsiniz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Alacağınızı nakten verme durumu varsa nakten hemen almanız elbette en doğrusudur ancak ödeyebilecek durumu yoksa borçlanmanın en sağlam ve hızlı şekli senetledir. Alacağınıza karşılık aldığınız senedin bilgilerini veya senedin fotokopisini çekip senet aslını filan alacağıma karşılık aldım şeklinde yazıp imzalayabilirsiniz, senedi doğru bir şekilde doldurtmaya dikkat edin sonra senedi bankanıza verin vadesinde ödenmezse protesto çekilsin avukatınıza verip icra yolu ile tahsil edebilirsiniz.
sn.av.engin oğuz bey
lütfen cevapladığınız soruların net cevabını verin ki kişiler mağdur olmasın
senet en makul ödeme kanalı olsada açıkca sıkıntılı durumlarlada karşılaşabilinir.
senet veren kişinin malvarlığı yoksa ve günü geldiğinde ödenmesse ne olacak ?
Yazdıklarımda anlaşılmayacak bir şey olduğunu sanmıyorum ödeme durumu varsa nakit olarak alsın dedim yoksa borçlanmanın en sağlam ve hızlı şekli senettir, adi kağıda yazılmış beyanlar veya fatura vs gibi ilamsız takibe konu olacak belgeler için hukuki işlemler uzun süreye yayılabilir senet için bir iki günde ihtiyati haciz kararı alıp haciz yapmak mümkün. Hiç bir şeyi yoksa canı alacak değil elbette bize düşen hukuki bilgiyi vermektir tercih kişiye kalmıştır burası hukuk sitesi burada şahsi tavsiyeler anlam ifade etmez.