Güvenlik soruşturması ve arşiv taramasında hata düzeltilebilr mi?
İyi günler.
Ben kamuda çalışıyorum ve görevde yükselme için başvurdum. Benimle beraber başvuran herkesin evrakları geldi fakat benim yazım 2 aydır gelmedi. Bir tanıdık bularak nedenini araştırdım ve hakkımda Güvenlik soruşturması, arşiv taramasında yağma, silahlı yaralama, gasp, soygun gibi birçok suçtan onlarca kaydımın olduğu sonucuna ulaşıldığını öğrendim. Bu aşamada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum çünkü ben hayatımda trafik cezası bile yememiş hiç mahkeme yada karokala gitmemiş birisiyim. E-devlet üzerinden adli sicil kaydım temiz. UYAP vatandaş portalında çok önceden kurumdaki bir hırsızlıkta kurum amiri olarak şikayetçi olmak dışında bir kayıt yok. Ayrıca polis arkadaşlara sordum. Polis, MİT ve jandarmada UYAPtaki dışında bir kaydımın olmadığı görünüyor. Sonuç olarak gayri resmi kanaldan öğrendiğim ve atanmamı engelleyen bu durum için ne yapabilirim.
Cevap: Güvenlik soruşturması ve arşiv taramasında hata düzeltilebilr mi?
İki ay arşiv taraması ve güvenlik soruşturması için kısa bir süre.
Tanıdığın söylediğinde bir hata olma ihtimali yok mu?
Şu anda olumsuz bir sonuç geldiği için atamanız reddedilmiş değil, sonuç gelmediği için atamanız beklemede.
Olumsuz bir sonuç gelmesi halinde girişimde bulunabilirsiniz.
Cevap: Güvenlik soruşturması ve arşiv taramasında hata düzeltilebilr mi?
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İki ay arşiv taraması ve güvenlik soruşturması için kısa bir süre.
Tanıdığın söylediğinde bir hata olma ihtimali yok mu?
Şu anda olumsuz bir sonuç geldiği için atamanız reddedilmiş değil, sonuç gelmediği için atamanız beklemede.
Olumsuz bir sonuç gelmesi halinde girişimde bulunabilirsiniz.
Selçuk Bey bizim kurumda yükselme için evraklar verildikten sonra yükselmeye hak kazanıp kazanmadığımız açıklanıyor. Başarılı olanlar kurumundan KHK ile uzaklaştırılmadığı veya soruşturması olmadığına dair belge alıp gönderiyor. Adalet bakanlığına güvenlik soruşturması için yazı yazılıyor, 1 hafta içinde başarı belgeleri geliyor. Aynı kurumdan başvurduğumuz 5 arkadaştan 4ünün sonucu en geç 10 günde geldi. Çalıştığım kurumun yetkilisi Ankaraya gittiğinde ilgili kurumun hukuk müşaviri ile adalet bakanlığından gelen evraka bakıyorlar ve hakkımda gasp, hırsızlık, adam yaralama gibi 3 sayfa dolusu suç olduğunu görmüş. Fetö vs gibi bir suç isnat edilmemiş. Şuan bu suçların adi suçlar mı yoksa örgütlü bir suç mu olduğu araştırılıyormuş. O nedenle güvenlik soruşturmasının olumsuz olduğu ve atamamın yapılmayacağına dair bir yazı gönderilmemiş.