Mobil Ödeme kullanarak dolandırılmak
Merhaba.
Ben xxxx adlı bir siteden operatörüm aracılıgıyla faturalı hattımla mobil ödeme yaparak yaptıgım ödemenin banka hesabıma aktarmak yapmak istiyordum. Sitede canlı destek bulunuyordu oradan birisi benimle konustu. Telefonunuza mesaj gelicek bu mesaja onay verdiginiz takdirde para sizin hesabınıza geçicek dedi.
Telefonuma gelen sms'de xxx adlı sitenin adı yok ama yyy adlı bir sitenin adı verilmişti. Bende onay verdim ve ödeme gerçekleşti. Ödeme gerçekleşir gerçekleşmez sitedeki canlı destek kapatıldı :)
Bu olaydan sonra yyy adlı siteye girdim. Bu yyy adlı site bayağı tanınmış bir şirket bu şirketin dolandırıcılık yapmasının imkanı yok.
Olayı özet geçeyim
yyy adlı site bir oyun sitesidir bu siteye bakiye yüklediginiz takdirde oyun satın alabiliyorsunuz. yyy adlı site kullanılarak xxx adlı sitede dolandırıcılık yapılıyor.
Delillerim
Telefon numaram, Gelen sms, yyy adlı sitede üyeligimin olmaması, olaydan sonra ilk defa o siteye giriş yapmam
Şimdi hangi yolları izlemeliyim?
Cevap: Mobil Ödeme kullanarak dolandırılmak
Alıntı:
Spender rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.
Ben xxxx adlı bir siteden operatörüm aracılıgıyla faturalı hattımla mobil ödeme yaparak yaptıgım ödemenin banka hesabıma aktarmak yapmak istiyordum. Sitede canlı destek bulunuyordu oradan birisi benimle konustu. Telefonunuza mesaj gelicek bu mesaja onay verdiginiz takdirde para sizin hesabınıza geçicek dedi.
Telefonuma gelen sms'de xxx adlı sitenin adı yok ama yyy adlı bir sitenin adı verilmişti. Bende onay verdim ve ödeme gerçekleşti. Ödeme gerçekleşir gerçekleşmez sitedeki canlı destek kapatıldı :)
Bu olaydan sonra yyy adlı siteye girdim. Bu yyy adlı site bayağı tanınmış bir şirket bu şirketin dolandırıcılık yapmasının imkanı yok.
Olayı özet geçeyim
yyy adlı site bir oyun sitesidir bu siteye bakiye yüklediginiz takdirde oyun satın alabiliyorsunuz. yyy adlı site kullanılarak xxx adlı sitede dolandırıcılık yapılıyor.
Delillerim
Telefon numaram, Gelen sms, yyy adlı sitede üyeligimin olmaması, olaydan sonra ilk defa o siteye giriş yapmam
Şimdi hangi yolları izlemeliyim?
Nitelikli dolandırıcılık suçu oluşmuş olabilir. Yalnız site sahipleri aynı kişiler de olabilir buna dikkat edin. Dolandırma olduğuna eminseniz suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ne kadar verdiniz oyun sitesine?
Sent from my iPhone using Hukuki NET
100Tl verdim. Hesabıma geçen para yok. Ayrıca oyun sitesine vermedim. Mobil ödemeyi nakite ceviren bir siteye verdim. Şimdi benim izlemem yollar nedir? Kesinlikle dolandırıcılık bu. Ben adamlara faturlaı hatlardan nakit ödeme oluyor mu diye sordum evet dediler. Para ne zaman geçer dedidigimde ise hemen geçtigini söylediler
- - - Updated - - -
Şimdi ise dolandırıldıgım siteye giriş yapılamıyor. Site kapatılmış
Araştırdıgıma göre bu dolandırıcının birkaç aitesi daha varmış aynı yöntemle dolandırıyormuş. O sitelere giriş yaptıgımda sulh ceza mahkemesi trafından erişime kapatıldıgı yazıyor. Bu dolandırıcı halen serbest bu nasıl mümkün olabiliyor