Merhabalar,
Bankaların aldığı hesap işletim ücreti tamamen kalktı değil mi? Her site farklı bir şey söylüyor. TL için almıyorlar döviz hesapları için alıyorlar diyen de var. TL, döviz vs. her koşulda alınması yasaklandı mı?
Printable View
Merhabalar,
Bankaların aldığı hesap işletim ücreti tamamen kalktı değil mi? Her site farklı bir şey söylüyor. TL için almıyorlar döviz hesapları için alıyorlar diyen de var. TL, döviz vs. her koşulda alınması yasaklandı mı?
Bankalar tarafından vadesiz hesaplardan tahsil edilen hesap işletim ücreti uygulası para cinsi kıymetli maden vb bakılmaksızın Danıştay tarafından iptal edilmiştir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bazı bankalar hala web sayfalarında hesap işletim ücreti aldığını yazıyor. Uzun süre geçti, denetleyen yok mu bunları acaba?
Web sayfaları güncel olmayabilir veya hala almaya devam ediyor da olabilirler. Danıştay kararları geriye dönük olduğundan on yıl öncesine kadar olan kesintiler için bankanızdan ayrıntı talep edebilir TSHH ne başvurabilirsiniz. Öncelikle bankaya bir dilekçe vererek talep etmeniz iyi olur.
Bankalar genellikle isteyen olursa geri veririz, istemeyenin ücreti bizde kalır şeklinde bir politika izlerler.
Denetleme konusuna gelince:
Bunları denetlemekle yükümlü kurum BDDK'dır. (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu). TÜSODER'in (Tüketici Sorunları Derneği) hesap işletim ücreti ve birkaç kalem daha ücretin iptali talebiyle Danıştay'da açtığı davada bankaları topla tüfekle savunan BDDK mı denetleyecek bunları? Bizim gibi muz cumhuriyetlerinde herkes kendi hakkını kendisi arayacak.