Bilişim suçları hakkında yardıma ihtiyacım var

Merhabalar,
kısa süre önce çalıştığım güzellik merkezinde gördüğüm ve yaşadığım hukuka aykırı durumlardan işi bıraktım. İlgili iş yerinde yetkileri olmamasına rağmen kaçak olarak dövme siliniyor ve işlem alan müşterilere doktorumuzun özel olarak hazırladığı krem adı altında standart güneş kremi satıyorlar. Güneş kremlerini orjinal ambalajından ayırarak boş şişelere doldurup satıyorlar. Bu ve buna benzer bir sürü yanlış şeyler yapılıyor.
Yaklaşık 19 gün çalıştıktan sonra işten ayrıldım ve facebook sayfalarında bulunan değerlendirme sayfasından size anlattığım bu durumu anlatarak müşterilerin veya müşteri adaylarının bilgilenmesini sağlamaya çalıştım. İlgili yer bana dava açtığını dile getiriyor, bu durumda ne ile suçlanabilirim? Endişeye kapılmam gerekir mi? Bilgi ve fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.

Cevap: Bilişim suçları hakkında yardıma ihtiyacım var

Yapmaniz gereken ilgili yerlere sikayette bulunmakti, facebook sayfalarinda firma ismini karalamaya calismak degil.
Firma , muhtemelen itibarini zedelemekten sikayetci olmustur, dava acildiginda bir avukat destegine ihtiyaciniz olacaktir.

Cevap: Bilişim suçları hakkında yardıma ihtiyacım var

Alıntı:

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

Yapmaniz gereken ilgili yerlere sikayette bulunmakti, facebook sayfalarinda firma ismini karalamaya calismak degil.
Firma , muhtemelen itibarini zedelemekten sikayetci olmustur, dava acildiginda bir avukat destegine ihtiyaciniz olacaktir.

Bimer üzerinden şikayette bulundum ancak firmayı karalayacak yada iftira atacak şekilde söylemlerde bulunmadım. İncelendiğinde ve araştırıldığında ilgili merciler yazdığım her şeyin gerçek olduğunu anlayabilirler, genede karalamaya girer mi?