E Devletim üzerinden başkasının kredi karti ile baskasinin borcu ödenmiş
Sgk nin 2016 yilinda çıkarttığı e devlet uzerinden prim borcu ödeme uygulamasi dogrultusunda kisiler borclarini e devlet uzerinden ve kredi karti ile ödeme imkani sağladi. Benim e devlet sifremi kredi karti dolandiricilari tarafindan çalınmış ve baskasinin kredi kartlari ile hic tanimadigim kisilerin, firmalarin borcu ödenmiş. Kredi karti bilgileri calinan kisilerin şikayetleri doğrultusunda sorusturma baslamis ve savcilik incelemesinde benim e devlet uzerinden ödeme yapıldığı icin adima dava acilmis. Bu konuyla alakali 10 tane ifade verdim ayri ayri kisiler dava açmış hepside farkli illerden. Ödemesi yapilan kisi ve firmalar ise yine fatkli illerden ve hicbir alakam yok ben kendilerini tanimam kendileride beni. Ödeme yapilan bilgisaylarin IP numalarina savcilik ulasamamis bir sekilde kendilerini gizlemisler. Bu konuyla ilgili ne yapmam nasil bir yol izlemem gerek lütfen yardimci olur musunuz?
Cevap: E Devletim üzerinden başkasının kredi karti ile baskasinin borcu ödenmiş
Burada açıklama yapması gereken, borcu ödenenler değil mi? Onlar ne diyorlar merak ettim.
Borcu ödenen firma ve sahislarin beni tanımadığını beyan ettiklerini bana gelen iddaanamede yaziyor ancak nereye ve nasil ödeme yaptiklari ile ilgili bir bilgim yok.
Alıntı:
Tmart27 rumuzlu üyeden alıntı
Borcu ödenen firma ve sahislarin beni tanımadığını beyan ettiklerini bana gelen iddaanamede yaziyor ancak nereye ve nasil ödeme yaptiklari ile ilgili bir bilgim yok.
Yani "biz borç morç ödemedik, nasıl ödendiğini bilmiyoruz" mu diyorlar? Orasını merak ediyorum. Borçlarının ödendiğini fark etmemişler mi?
Soruşturmanın o kısmı hakkında bilgim yok. Bana sadece benim olaya dahil olma sebebim ve kredi karti mağdurunun verdiği ifadeyi söylüyorlar.