TAhliye Kararından vazgeçme
MErhaba,
Evimi bir müteahhit kiraladı ve içerisine müşterilerini oturttu. parasını ödemediği için icra takibi ve tahliye mahkemesi süreci başlattım. uzatmıyayım netice itibariyle tahliye edilmesine ilişkin gerekçeli kararımı aldım ve icra dairesine gittim. tahliye için memur görevlendiirildi. eve gittik. buraya kadar her şey hukuki sınırlar içerisinde yürüdü çok şükür. ancak şöyle bir durum var. müteahhitin evimde oturttuğu müşteriler yaşlı insanlar kalp rahatsızlıkları felan var ve gidecek yerleri yok zaten iki kişiler. bu yaşlı insanlar 4 ay sonra evimiz tamamlanıyor bize süre ve 4 ay sonra çıkacaz dediler. nasıl olacak dedim. biz dört ay kirasını veririz dediler. bende tahliye işlemi için on gün süre verdim.
şimdi sorum şu gerekçeli kararı alınmış ve on gün süre verillmiş bir tahliye kararından vazgeçip evin içinde oturan kişilerle sözleşme yapabilirmiyim. sonuçta evde müteahhit otursun yada oturmasın evde kim varsa tahliye edilecel. bu günkü tutanakta bu detayların hepsi yazıldı. kısacası pis bir müteahhit yüzünden yaşlı başlı insanlarda mağdur olmasın istiyorum. bende mağdur olmayım istiyorum. bir formül bulup işi çözmek istiyorum.
Not: zaten müteahhit evde oturmamış. ben on gün sonra evi müteahhit boşaltmış desem olurmu acaba?
Cevap: TAhliye Kararından vazgeçme
Bazen iyi niyet insanın başına dert olur.Mütaahit Kirayı vermiyorsa bu Yaşlı insanlara evide zor verir.
Benim görüşüm Tahliye taahhütnamesi imzalatın.4 Ay süre sonra Tahliye edileceğini belirtin.Açık bir senet alın kefili mütahite yaptırın