Arızalı ürünün garanti kapsamındaki son günü hakkında
iyi günler ,
9/9/16 senesinde istanbul merkezli bir firmanın internet sitesinden akıllı telefon almıştım. Sorun şu ki son 10 gündür cihaz kendi kendine kapanmaya açılmamaya başladı. Cihazı garantiye vermek istiyorum fakat firmanın sadece izmir ve istanbulda mağazası bulunmakta. İkamet ettiğim şehirde şubesi bulunmadığı için cihazı kargoya vermek zorundayım. Kafamı karıştıran bir nokta var şuan;
Ben cihazı yarın 8/9/18 cumartesi günü kargoya vereceğim bildiğiniz üzere kargo firmaları pazar çalışmamakta . Cihaz 2 iş günü sonra tahminen 11/9/18 tarihinde teknik servise ulaşacak ve o tarihte garantisi bitmiş görünecek. Benim sorum şu cihazı ayın 8 i garanti süresi içerisinde tamir edilmesi için kargoya verdiğimden , cihaz teknik servise 11 inde ulaşsa bile garanti kapsamına alınır mı? Yoksa garanti süreniz bitti denilip tamir ücreti istenir mi ? Vakit ayırıp cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Arızalı ürünün garanti kapsamındaki son günü hakkında
(Değişik fıkra:RG-24/4/2011-27914) Malın tamir süresi, ekli listede ilan edilen azami tamir süresini geçemez. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı-üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar. Tüketicinin arıza bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup veya benzeri bir yolla yapması mümkündür. Ancak, uyuşmazlık halinde ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir.