Alt Komşum Her Gün Terasta Yatıyor
Merhaba efendim. Benim dairemin karşısını oğlum satın aldı. Apartmanın tavanında demir eksikliği gözlendiği için bir odayı komple yıkarak tadilat yapmak durumunda kaldık. Tavan sorunlu olduğu için damda yatan komşu ile neredeyse kavgalık olduk diyebilirim. Yaptırılır geri kullanırım müşterek alan diyor ama bu bölgelerden evime su giriyor, şapı sökerek yeniden şap çekmek gerekiyor. Bu durumda, durum tespit tutanağı veya ne yapmamız gerekiyor, keşke fedakar bir komşum olsaydı da sizlere rahatsızlık vermeseydim. İki katlı bina ve bina 4 daireden oluşmakta. Üst katlar bize ait. Teşekkür ederim, şimdiden.
Cevap: Alt Komşum Her Gün Terasta Yatıyor
Sorunu tam anlayamadık. Konusunuz terasta yattığı için tadilata karşı mı çıkıyor?
2 katlı, 4 daireli bir binada üst kattayım. Kapı komşum ise oğlum. Üst katlar bize ait. Ancak alt komşum olan X şahıs, benim evimin üstü olan dam'da bir gölgelik yaparak yataklar atmış her gün orada uyuyorlar. Her gün damda uyumak, uyanmak, öğleden sonra sabaha kadar ev yerine kullanma hakkı var mı? Binada demir eksiği ve nemerme mevcut, tamir görecek. Yaptığı odada yemek vs pişiriyor o beni ilgilendirmiyor. yatmaması hususunda yasal bir hakkımız var mı?
Alıntı:
Teşekkür ederim Sn. Karavelioğlu
Karavelioğlu hocam, hala anlatamadım mı acaba derdimi?
Hocam halen anlatamadiniz konuyu
Ust katlarin sizin oldugunuzu soyluyorsunuz ancak komsunuzun damda yattigini belirtiyorsunuz.
Bu ne perhis bu ne lahana tursusu.
Sizin olan bir evin damina alt komsunuzun ne hakki varki gelip yatiyor haneye tecavuzdur
Anlaşılmayacak birşey yok. Doğrudur evin üst kısmı ortak alana giriyor. Sizin kadar onlarında kullanma hakkı vardır. Ancak anladığım kadarıyla hususi kullanım var bir nevi sahiplenmiş. Bunun neticesi damda yapılacak izolasyon çalışmasına müsade etmiyor.
1. Ortak alanı hususi kullanamaz. Mesela siz masa sandalye atıp oturmanıza engel oluyor mu ? Olamaz.
2.ortak alanda yaşanan bir sorundan dolayı tadilata engel olamaz.
3. Ortak alanda yapılacak tadilatın masrafına da katılması gerekiyor.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi