Mahkemeye verirse ceza alır mıyım ?
Arkadaşlar bir tane ikinci el ilan sitesinde adamın biri sıfırı 1100 tl olan ürünü ikinci el olmasına rağmen 1500 tlye satıyordu bende "taş*ak mı geçiyon" ve "git ananı dolandır" yazdım oda bana beni hakaretten dolayı dava edeceğini söyledi. Ben hakaret olmadığını düşünüyorum sizin düşünceniz nedir?
Cevap: Mahkemeye verirse ceza alır mıyım ?
Bu kişiye dolaylı olarak da olsa dolandırıcı dediğiniz için bence hakaret unsuru var.
Siz dolandırıcının kucağına düşmüş olabilirsiniz. Özellikle sahibinden.com'da sıfırından yüksek fiyat talep edilen bu türden pekçok ilana rastlamak mümkün. Bunların bir bölümü ilanı veriyor, sonra kendilerine hakaret edilmesini bekliyorlar. Sizin gibi birisi çıkınca da savcılığa başvuracaklarını belirtip vazgeçmek için para talep ediyorlar.
Eğer ödemezseniz de savcılığa başvuruyor, uzlaşma aşamasında manevi tazminat adı altında belli bir miktar para isteyerek uzlaşmayı kabul edeceklerini bildiriyorlar. Kesin olarak amacı budur diyemem ama böyle bir ihtimal var.
Eğer hakkınızda dava açılırsa alacağınız ceza muhtemelen 1500 TL adli para cezası. Bunun yanında mahkeme masrafları ve avukat tutarsa avukat vekalet ücreti size yüklenir. Ayrıca adli sicil kaydınıza işlenmesi de cabası.
Belki de bunların hiçbiri olmayabilir tabii.
Ben hala herhangi bir hakarette bulunduğumu düşünmüyorum avukat arkadaşlar yazarsa sevinirim. Hem adam dolandırıcı işte bu yaptığım şey birini tecavüz etmek isteyen birine git ananı tecavüz et demekle aynı değil mi ? gitsin anasını dolandırsın beni niye dolandırıyor
Alıntı:
msdr rumuzlu üyeden alıntı
Ben hala herhangi bir hakarette bulunduğumu düşünmüyorum avukat arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Demek arzuhalcinin yazdığını beğermediniz. Pekala, avukatların yazacaklarını bekleyin o zaman.
evet benzer durumlar çok oluyor.örneğin mesela adam asgari ücret ve öğlen yemeği olarak yarım ekmek tavuk döner+ayran karşılığı çalışacak eczacı arıyorum diye iş ilanı veriyor. bir eczacı çıkıp küfür mesajı yazıyor. oda onu bana hakaret etti diyerekten savcılığa veriyor
bu yazdıklarından bence sıkıntı olmaz. para ödemeni tavsiye etmem
bir nevi tuzakmı kuruyolar para almak için anlamadım :)
Alıntı:
otelsor rumuzlu üyeden alıntı
bir nevi tuzakmı kuruyolar para almak için anlamadım :)
aynen öyle. satabildiğinide dolandıracak satamadığınıda. ilanı okuyup cevap yazan için dolandırılmaktan başka seçenek yok yani