Dolandırıldim bunu nasıl geri alabilirim
Bundan yaklaşık 5 ay önce bir tanıdığımız icradan araba alıyoruz karlı bir iş diye araba vaat etti bende buna karşılık bu şahsın hesabına 50 000 lira para yatırdım ama açıklama kısmına araç bedeli diye belirttim plaka yazmadım şimdi bu şahıs beni 5 ay oyaladı hatta benden vekalet bile aldı ama şu anda araba yok diyor ve paranı vericem diyor ama vermiyor. Ben bu şahsi savcila versem kazana bilirmiyim bu şahıs 1 ay önce de başka bi araç almış muhtemelen benim paramla aldı ve şahsın kimlik bilgilerine varana kadar elimde var. Sizce dava açsam ne kadar sürede ve nasıl sonuçlanır yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Dolandırıldim bunu nasıl geri alabilirim
Dolandırıcılık oluşması için zarar verme kastıyla bir veya daha fazla hileli davranış kullanılarak bu işin yapılmış olması gerekir.Karşı taraf istediğimiz arabayı bulamadık alamadık alacağız yada parasını vereceğim derse iş alacak verecek davasına döner.Alacak davasını kazansanuz dahi kişi üzerine haciz yapılabilecek bir şey yoksa beklemekten başka yapacak bir şey olmaz.En azından bundan sonra ucuza araba alayım derken ortada olmayan arabaya para gönderilmemesi gerektiğini anlamış olursunuz.Savcılık noktasında da şansınızı deneyin gene.Kolay gelsin.