Site giriş katı ortak kullanım alanında motorsiklet
Site içerisinde yeterli güvenlik önemli ve kapalı otopark olmadığı için kullandığım motoru apartmanın giriş katına bırakmak istiyorum site yönetimi bunun yasak olduğunu söylüyor. Ortak alanda çamaşır kurutma yerleri ve bisiklet koyuluyor onlar sorun olmuyormuş bugün motoru çıkartmazsan gerekirse gelir kırar döker ben çıkartırım diye tehditvari bir şekilde benimle konuştu
Bu konuda ne yapmam gerekir hukuki açıdan kim haklı yardımlarınızı bekliyorum..
motorun durduğu konum bu şekilde
https://i.hizliresim.com/EDAkng.jpg
site yönetiminin bana verdiği yazı ve bu maddeyi internette araştırdığımda böyle bir şey bulamadım
https://i.hizliresim.com/VDzmAy.jpg
Cevap: Site giriş katı ortak kullanım alanında motorsiklet
Ben de bir motosiklet sahibi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Motorlu taşıtlar içerisinde en fazla çalınma riski olan araç motosiklettir Ancak oraya koymamanızı istemekte yasal olarak yöneticiniz haklı. Bisiklet vb de konulamaz.
Üstelik de yangın musluğunun su borusuna bağlamışsınız. Bir yangın durumunda yangın musluğunun rahat kullanılmasına engel olabilir. (Bu risk olmasa da koyamazsınız)
Bununla birlikte gerekirse kırıp dökerek çıkartacağını söylemekte tamamen haksız. Yasal yola başvurarak motosikletinizi çıkarttırabilir. Bu durumda yargı giderlerini ve avukat vekalet ücretini size ödetir.
Bence kaliteli bir kilitle bina dışına kilitleyerek sorunu çözün.
Yeni eklediğiniz yazıda gördüm. Hele ki sitede otopark varsa sahanlığa koymanız hiç uygun değil. (Otoparkta çalınma ve hasar görme riskinin daha yüksek olduğunu biliyor, bunun için sahanlığa koyduğunuzu düşünüyorum.)
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Ben de bir motosiklet sahibi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Motorlu taşıtlar içerisinde en fazla çalınma riski olan araç motosiklettir Ancak oraya koymamanızı istemekte yasal olarak yöneticiniz haklı. Bisiklet vb de konulamaz.
Üstelik de yangın musluğunun su borusuna bağlamışsınız. Bir yangın durumunda yangın musluğunun rahat kullanılmasına engel olabilir. (Bu risk olmasa da koyamazsınız)
Bununla birlikte gerekirse kırıp dökerek çıkartacağını söylemekte tamamen haksız. Yasal yola başvurarak motosikletinizi çıkarttırabilir. Bu durumda yargı giderlerini ve avukat vekalet ücretini size ödetir.
Bence kaliteli bir kilitle bina dışına kilitleyerek sorunu çözün.
Şuan disk kilidim ve brandam olmadığı için içeride muhafaza ediyorum
Ve bana çıkarttığı yazıyı internetten araştırıp baktığımda böyle bir şey olmadığını gördüm bu evrakta sahteciliğe girmez mi ?
Girmez,
neticede bahsettiğiniz evrak site yöneticisinin site sakinlerine vermek üzere düzenlediği bir bildirim.
Yazıda hatalı bilgi verilmiş olabilir ama sahtecilik yapılan bir evrak değil sonuçta.
Bu fotoğraftaki de koridorun diğer tarafı yine bisiklet ve çamaşır askıları var bende bunları kaldırmalarını isteyebilirim değil mi ?
https://i.hizliresim.com/vPNr2p.jpg
Tabii ki, isteyebilirsiniz. Yasa ve kurallar herkes için geçerlidir.