otopark kullanımında kura
sitemizde her araca yetecek kadar otopark alanı var. ancak site yönetimi bize birer kağıt dağıttı ve araç yerlerinin ayrılmasını isteyip istemediğimizi sordu. biz istemiyoruz işaretleyip teslim ettik. çoğunluk istediği için kura ile her daireye bir yer belirlendi. sormak istediğim site yönetimi otoparkın bölünmesi işlemini oy çokluğu ile yapabilir mi oy birliği mi aranır?
Cevap: otopark kullanımında kura
Apartman girişine çok uzakta bir park alanı çıktı bize iki çocukla çok zorlanıyoruz. Arabada uyuduklarında yakınlarda bir sürü boş alan varken biz en uzağa parketmek zorunda kalıyoruz. Çocukları eşyaları taşımak ise bir işkenceye dönüşüyor. Yani otopark parselasyonu işinin daha iyi niyetli görünen kura ile (kuradan sonra da çok değişimler oldu) belirlenmiş olması yönetime oy çokluğu ile karar alma hakkı verir mi
Burada mesele kararda yeterli çoğunluğun olup olmadığından çok, kararın alınış şekli.
Kapı kapı dolaşıp anket ile karar alınmaz. Bu karar ancak kat malikleri genel kurulunda alınabilir.
Sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini talep edebilirsiniz.
Genel kurulda bu kararın alınma şekli nedir peki? Oy çokluğunun olması yeterli mi
Bu konu ile ilgili forumdaki hemen hemen bütün konuları okudum ve benim anladığım otoparkın bölünmesi için oy çokluğu değil oy birliği gerekir. Ama yüzde yüz emin olamadım. Siz oy çokluğu yeterli derken neye göre yeterli dediniz??? Yada genel kurulda bu konuyu görüşüp oy çokluğu ile böyle bir karar alınabilir mi?