-
yedek anahtar
merhabalar
04/04/2017 tarihinden 14/07/2018 tarihine kadar oturduğum evi boşatıp yeni bir daireye taşındım. Elektrik ve su gibi herhangi bir borcum da yok . ev sahibim şehir dışında başka bir ilde yaşıyor. evi emlakçıdan tuttum. 03/08/2018 tarihi itibariyle kadar emlakçı anahtarı almaya gelmedi işim gereği bende gidemedim. fakat bugün ilan sitelerini gezerken taşındığım dairenin ilanlarını gördüm ve fotoğraflar yeni idi . yani ben anahtarı vermediğim halde emlakçı dairenin kendisinde olan yedek anahtarı ile eve girmiş . insanın aklına bin bir türlü fikirler geliyor. acaba biz evde yokken eve girmiş olabilir mi diye . kiralanan dairenin yedek anahtarı emlakçı yada ev sahibinde olabilir mi ? bu hakka sahipler midir ? konu hakkında yardımcı olabilir misiniz . teşekkürler .
-
Cevap: yedek anahtar
Kiracı veya ev sahibi eve taşındığında kilidin göbeğini değiştirmelidir.Yoksa anahtarın bir örneği emlakçıda, ev sahibinde, satın aldıysa eski ev sahibinde kalmış olabilir.Bu gayet normal.Siz otururken oraya sizden habersiz girilmesi elbette suç ama böyle bir suçun varlığı bilinmeden var sayımlarla kimse suçlanamaz.Dediğim gibi usul eve yeni taşınan ister satın almış ister kiralamış olsun kilidin göbeğini sıfırlar tüm anahtarları cebine koyar.