Emlakçı tarafından dolandırıldım sanırım
Merhaba kiraladığım dairenin ev sahibinin bilgisi dışında emlakçı tarafından izinsiz birşekilde kiraladığını düşünüyorum. Sözde ev sahibi daireyi kiraladıgım emlakçıya vekalet vermiş ancak bu vekaletname yada aralarında olan herhangi birsözleşme ibraz edemiyor hep oyalıyor . tapu sureti vs. istediğimde hep kaçak cevaplar sunuyor. ev sahibinin yurtdısında oldugunu söylüyor ve ben böyle istekler sununca açıkçası evden çıkmam için uğras veriyor. 1000 tl olan kirayı 1300 tl'ye yükseltti. ilk yapılan sözleşmem bitti ancak banaherhangi bir ihtarname gelmedi evi boşaltmam için.sanırım son 1 ay ihtar çekilmez ise kira sözleşmesi uzuyormus kaldı ki bu şahısın yaptıgı sözleşmenin geçerliliği nedir ve emlakçının ev sahibi ile bir ilişkisi yada sözleşme vekaletname sunamadığı taktirde yasal olarak haklarım nelerdir . kısa bir dönüş yaparsanız sevinirim dolandırıcılık yada tazminat vs. bu tarz bi dava açabilirmiyim açabiliyorsam eğer haklı sonuçlarım neler olur ne tarz bi yol izleyebilirim .Şimdiden teşekkür ederim ve böyle bir dava açmanın bana maddi olarak nasıl bir maliyeti olur yanıtlarsanız çok sevinirim.
Cevap: Emlakçı tarafından dolandırıldım sanırım
Tapu sureti ile sizin bir ilginiz yok, verilmesi gerekmiyor.
Elinizde ilk donem icin emlakcinin imzaladigi bir sozlesme ve kira odemelerinizi ıspatlayan banka dekontunuz varsa, baska bir seye ihtiyaciniz da yok.
Sozlesme suresi sona erdiginde " kiraci evi tahliye etmezse" ayni sartlarla sozlesme yenilenmis olur.
Ev sahibi veya yakininin kendi ihtiyaci dogarsa, suresi icinde ihtiyac nedeniyle tahliye istegini belirten ihtar ve sonrasinda tahliye davasi acma hakki kazanabilir ancak.
( kira artis orani en fazla ufe orani kadar istenebilir, gorunuse gore %30 artis ta yasal sinirin ustunde bir oranda zam istenmis)
bence boşuna endişe ediyorsunuz. emlakçı ev sahibinden habersiz kiraya veremez.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tapu sureti ile sizin bir ilginiz yok, verilmesi gerekmiyor.
Elinizde ilk donem icin emlakcinin imzaladigi bir sozlesme ve kira odemelerinizi ıspatlayan banka dekontunuz varsa, baska bir seye ihtiyaciniz da yok.
Sozlesme suresi sona erdiginde " kiraci evi tahliye etmezse" ayni sartlarla sozlesme yenilenmis olur.
Ev sahibi veya yakininin kendi ihtiyaci dogarsa, suresi icinde ihtiyac nedeniyle tahliye istegini belirten ihtar ve sonrasinda tahliye davasi acma hakki kazanabilir ancak.
( kira artis orani en fazla ufe orani kadar istenebilir, gorunuse gore %30 artis ta yasal sinirin ustunde bir oranda zam istenmis)
Yanıt için teşekkürler. Tapu suretini istememdeki amaç en azından evin gerçek sahibinin kim oldugu hakkında bir fikir edinmek.