-
Anlaşmalı boşanma
Eşimle anlaşmalı boşanma kararı aldık.Davacı eşim(kadın),davalı ise benim(erkek).
Eşim dava dilekçesi protokolünde;
1.Mal talebimiz bulunmamaktadır.
2.Mal paylaşımı talebimiz yoktur.Herkesin malı kendinin olacaktır.
3.Tedbir ya da yoksulluk nafakası talebim bulunmamaktadır.Zaten özel bir sektörde çalışıyorum.
4.Tarafların birbirinden maddi ve manevi tazminat,nafaka vs.taleplari bulunmamaktadır.
5.çocukların velayeti babada kalacaktır.
şeklinde protokol yapıp bizzat mahkemeye kendisi sunan davacı olan eşim, kendisi de sigortalı bir işte çalışmasına,çocukların velayeti babada(bende) olmasına rağmen,duruşmada benden çocukları için protokol çerçevesi dışına çıkıp nafaka talep edeceğini söylüyor.Hakim nasıl bir karar verebilir?Eşimin isteğini kabul eder mi?
Cevap verirseniz sevinirim.saygılar.
-
Cevap: Anlaşmalı boşanma
Cevap yok mu? Acil cevap bekliyorum sayın hocalarım
-
Boşanma protokolü ancak hakim önünde her iki eşin de kabul etmesinden sonra anlam ifade eder.
Eşlerden biri protokolün bir maddesini veya tamamını kabul etmezse, değişiklik talebi diğer eşe sorulur. Anlaşma olmazsa dava çekişmeli boşanma davasına dönüşür.
Eşlerin her ikisi de kabul etse bile hakim çocuklarla ilgili meselelerde resen değişiklik yapabilir. Bu değişiklik her iki eşin onayına sunulur. Eşlerden biri onaylamazsa dava çekişmeli boşanma davasına dönüşür.
Yani eşin protokolde "çocuklar için nafaka istemiyorum." demesi yeterli değil, mahkemede fikrini değiştirebilir, mahkemede tamam dese bile, hakim gerekli görebilir.
-