araba sattım parasını alamadım yapabileceklerim?
ben geçen sene(2017) nisan ayında araba sattım. herhangi bir sözleşme yapmadık. aracı verdiğim tarihten kısa bir süre sonra ödeyeceğini söyledi. aracın kayıtı benim üstümde. nerdeyse 1 buçuk senedir paramı alamadım üstelik trafik cezası yemiş onuda ödememiş trafik cezasının tutarı 1700 1 senedir falan onuda ödemediği için faizle 2700 falan olmuş verdiğim tarihten itibaren 3 dönem mtvsini ödememiş ancak geçen nisan ayında sigortasını yaptırmış ben bu durumda karakola gidip aracımın bulunduğu yerde bağlanmasını talep edeceğim fakat mtv ceza gibi ücretlerin ödenmesini nasıl tahsil edebilirim. devletin 31 temmuza kadar indirimi var 1 hafta kalmış ben gidip borçları ödesem daha sonra tahsil edebilirmiyim. dediğim gibi sözleşme yok fakat aracı verdiğim günde şahitlerim var. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: araba sattım parasını alamadım yapabileceklerim?
Ortada satılmış bir araç yok.Araç satışı noter vasıtasıyla paramı aldım, noter satışını verdim şeklinde yapılır.İçinde bulunduğunuz durum araç size ait, sadece başkası kullanıyor(trafikteki araçların en az yarısını kullanan araç sahibinin ailesinden biri veye eşi dostu vs.bunda bir sıkıntı yok).Verdiğiniz aracı bulup geri alabilirsiniz sonuçta araç sizin üzerinize ancak sizin üzerinize olan aracın borçları da size ait.Polis çalınma vs. durumu olmadığı için ilgilenmeyecektir.Karşı taraf ben aracı getiririm, borçlarını da öderim her şeyi senin dediğin gibi yaparım derse sıkıntı yok.Yok yokuşa sürerse en iyi ihtimal aracınızı biraz hor kullanılmış şekilde bir yerde borçlarıyla bulup almanız.Kolay gelsin.
Cevap: araba sattım parasını alamadım yapabileceklerim?
noter satışıyla yapsan geçmiş olsun tecrübe kazandın, yapmasan en iyi ihtimal hor kullanılmış şekilde borçlarıyla almak, oh ne ala memleket. bu mu övünülen hukuk ilkesi. hukuk ilkesi zengini korumaktan başka ne işe yarar. kötü, gerici asan kesen diye lanse edilen osmanlının kadılık sisteminin tırnağı olamaz bu hukuk ilkesi.