Borçlu Şahısı Whatsapp konuşmaların'dan Avukata Vermek ?
Merhaba herkese öncelikle aranıza yeni katıldım böyle bir forumun olduğunu daha önceden bilmiyordum ve görünce çok mutlu oldum..
Şimdi öncelikle sorum yaklaşık 6-7 ay önce bir arkadaşıma elden bir miktar para verdim daha sonrasında ödemelerini yapmaya başladı tabiki tüm konuşmalarımızı whatsapp uygulamasından yaptığımız için hepsi kayıtlı bulunmakta kendisini ödeme yaptıktan sonra ne kadar kaldığı bilgisini vermiş bulunmaktayım kendisi borcu olduğu zaten inkar etmemekte fakat sürekli geçiştirmekte şimdi bu whatsapp konuşmalarına istinaden kendisini dava edebilir miyim borcumu tahsil etmek için ?
Eğer edebiliyorsam izlemem gereken yol nasıldır ve ne kadar sürede tahmin sonuçlanır ?
Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim..
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Borçlu Şahısı Whatsapp konuşmaların'dan Avukata Vermek ?
Hukukumuzda borç alacak ilişkisi yalnızca ıslak imzalı yazılı belge ile ispat olunabilir. Whatsapp yazışmaları, konuşma, video kayıtlarının alacak verecek konusunda hiçbir hukuki delil değeri yoktur.
Ancak borçlu, borcunu mahkemede inkar etmez ise bu başlı başına delildir. Ya da başlatılacak icra takibine itiraz etmez ise ve ödeme gücü var ise alacağınızı tahsil edebilirsiniz.
Borcu inkar etmemekle birlikte mal beyanında geliri ve borcu ödeyecek malı olmadığını beyan ederse alamazsınız.
Bu nedenle bir avukata başvurmadan önce ödeme gücü, geliri, malı mülkü olup olmadığını araştırın.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Hukukumuzda borç alacak ilişkisi yalnızca ıslak imzalı yazılı belge ile ispat olunabilir. Whatsapp yazışmaları, konuşma, video kayıtlarının alacak verecek konusunda hiçbir hukuki delil değeri yoktur.
Ancak borçlu, borcunu mahkemede inkar etmez ise bu başlı başına delildir. Ya da başlatılacak icra takibine itiraz etmez ise ve ödeme gücü var ise alacağınızı tahsil edebilirsiniz.
Borcu inkar etmemekle birlikte mal beyanında geliri ve borcu ödeyecek malı olmadığını beyan ederse alamazsınız.
Bu nedenle bir avukata başvurmadan önce ödeme gücü, geliri, malı mülkü olup olmadığını araştırın.
Şahıs sigortalı olarak çalışmakta zaten ödeyecek mal varlığıda mevcut fakat mahkemede inkar itiraz eder zaten bu devirde borcuna sağdık dürüst mert insan sayısı oldukça az...
Neyse çok teşekkür ederim ilginiz için.
Borcu inkar etmiyor diye yazdığınız için bu şekilde cevap vermiştim. Ancak iş resmiyete döküldüğünde icraya veya mahkemede hakim önünde borcum yok derse durum tabi ki, dediğiniz gibi adınıza olumsuz sonuçlanır.