Hacizli Maaştan Kesinti Yapılır mı?
Devlet memuru olarak görev yapmaktayım. Şahsa olan senet borcumdan dolayı maaşıma 1\4 oranında haciz geldi. Maaş bankama olan ihtiyaç kredisi borcumun da aylık ödemesi otomatik olarak kesiliyor. Geçim sıkıntısı yaşamaya başladım. Bankaya yapılandırma için gittim reddettiler. Bankanın bu kesintisisini hukuki yolla durduramaz mıyım? İcraya verip sıraya girmeleri gerekmiyor mu? Hacizli maaştan kesinti yapmaları yasal mı ?
Cevap: Hacizli Maaştan Kesinti Yapılır mı?
Kredi taksit ödemeniz de , diğer elektrik su gaz faturası, ev kirası gibi normal ödemelerinizden biri sonuçta.
Maaşınıza Haciz nedeniyle kesinti uygulandığı için onlardan herhangi birini ödemekten kaçınabilmenizi sağlayan yasal bir yol yok maalesef.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kredi taksit ödemeniz de , diğer elektrik su gaz faturası, ev kirası gibi normal ödemelerinizden biri sonuçta.
Maaşınıza Haciz nedeniyle kesinti uygulandığı için onlardan herhangi birini ödemekten kaçınabilmenizi sağlayan yasal bir yol yok maalesef.
İcra iflas kanununda ve yargıtay kararlarında maaşın 1/4 ünden fazlasına kesinti uygulanamayacağı yazılı. Borç benim borcum elbette ödeyeceğim ama bu şartlarda ödeyebilmem imkansız. Şu an maaşımdan çok cüzi bir miktar elimde kalıyor. Asgari yaşam standartlarım bile elimden alınıyor. Bankaya yazılı dilekçeyle de durumumu ilettim. Yapılandırmaya yanaşmıyorlar. Vekalet versem lehime sonuç alma ihtimalim yok mu ?
Alıntı:
Harun27 rumuzlu üyeden alıntı
İcra iflas kanununda ve yargıtay kararlarında maaşın 1/4 ünden fazlasına kesinti uygulanamayacağı yazılı. Borç benim borcum elbette ödeyeceğim ama bu şartlarda ödeyebilmem imkansız. Şu an maaşımdan çok cüzi bir miktar elimde kalıyor. Asgari yaşam standartlarım bile elimden alınıyor. Bankaya yazılı dilekçeyle de durumumu ilettim. Yapılandırmaya yanaşmıyorlar. Vekalet versem lehime sonuç alma ihtimalim yok mu ?
Sıfır..........
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sıfır..........
Teşekkürler cevabın için.
Daha yetkin bir arkadaş cevap verirse çok sevinirim.
Alıntı:
Harun27 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler cevabın için.
Daha yetkin bir arkadaş cevap verirse çok sevinirim.
Daha nasıl yetkin olacak.Bir hukuk sitesinde Yönetici, 18bin küsür paylaşmı var.Sanırım sorun cevap verenin yetkinliği değil, cevabın beğenilmemesi.
Siz bence ücreti karşılığında bir avukattan ofisinde destek alın.Avukatın cevabı da aynı olacaktır lakin yetkinliğiyle ilgili orada da böyle yaklaşımda bulunursanız ofisten kovulma olasılığınız yüksek.Gönüllü şekilde bilgi paylaşımı yapan insanlara çok değil birazcık saygı lütfen.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Daha nasıl yetkin olacak.Bir hukuk sitesinde Yönetici, 18bin küsür paylaşmı var.Sanırım sorun cevap verenin yetkinliği değil, cevabın beğenilmemesi.
Siz bence ücreti karşılığında bir avukattan ofisinde destek alın.Avukatın cevabı da aynı olacaktır lakin yetkinliğiyle ilgili orada da böyle yaklaşımda bulunursanız ofisten kovulma olasılığınız yüksek.Gönüllü şekilde bilgi paylaşımı yapan insanlara çok değil birazcık saygı lütfen.
Saygısızlık içeren bir ifade kullanmadım. Cevap veren kişinin sitede yönetici olması, 18bin paylaşım yapması hukukun tüm branşlarına hakim olduğunu mu gösterir ? Ayrıca dört farklı icra avukatıyla görüştüm , onlardan da bu konuyla ilgili farklı cevaplar aldım. Hiçkimse de kovulmaz hukuk bürosundan, senin yaklaşımında sorun var bence. Bu soruyu sormak için üye oldum evet, ama sen yöneticiye kendini gösterme peşindesin ve etikete göre hareket ediyorsun.
Napalım sen mali durumunu ayarlıyamıyosun diye anayasa mahkemesi başkanı mı getirip sana cevap verdirelim.Burda kimsenin yetlinliğini ölçecek durumda değilsin.Başka cevaplarıda beklerim yazsaydın keşke.
Bu arada iyi yakaladın amacım yöneticinin gözüne girmek.Bi yemek ısmarlar artık bana:)
Bunu düşündüren kafa, yaşanan sıkıntıların kaynağı zaten.Neyse biz cevabımızı verdik.Burda hiç bir paylaşım yapmadan kendi derdinden başka kimseyi düşünmeyen arkadaşlar olabilir tamam ama bi de üzerine cevap verenin yetkinliğini ölçmek(tek sebepte cevabın işine gelmemesi) hiç ama hiç hoş değil.Burda olmasada sana göre yetkin bir arkadaşla bir an önce karşılaşıp yardım alman dileğiyle.