Cevap: İstinaf mahkemesi süresi
Bende 27.07.2017 de işten çıkartıldım 21.03.2018 de 4.duruşmada mahkeme işe iademe karar verdi daha sonra işveren Ankara BAM de istinafa başvurdu 11.07.2018 de bölge adliye mahkemesi işverenin istinaf başvurusunu reddetti ve işe iademi onayladı. Yani 4 ay gibi bir sürede istinaf kararı verdi. Ama senin dosyada istinaf başvurusunu reddetmez ise ve istinafta ki hangi ildeyse çok fazla dosya yoksa 6 ila 10 ay gibi bir süre zarfında kararın çıkacağını düşünüyorum. İnşallah lehine sonuçlanır. İyi günler
Alıntı:
ozkan18 rumuzlu üyeden alıntı
Bende 27.07.2017 de işten çıkartıldım 21.03.2018 de 4.duruşmada mahkeme işe iademe karar verdi daha sonra işveren Ankara BAM de istinafa başvurdu 11.07.2018 de bölge adliye mahkemesi işverenin istinaf başvurusunu reddetti ve işe iademi onayladı. Yani 4 ay gibi bir sürede istinaf kararı verdi. Ama senin dosyada istinaf başvurusunu reddetmez ise ve istinafta ki hangi ildeyse çok fazla dosya yoksa 6 ila 10 ay gibi bir süre zarfında kararın çıkacağını düşünüyorum. İnşallah lehine sonuçlanır. İyi günler
hocam çok teşekkürler. bir şey sormak istiyorum. Şimdi istinaf sizin lehinize karar verdi ya. size kaç maaş teklif edildi? siz onu yargıtaya götürecek misiniz?
İstinaf yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Yani yerel mahkeme işe iademe söz konusu olduğunda isveren 4 aylık maaş ve sgk primlerini yatırmak zorunda. Eğer işe iademi yapmazlarsa 8 aylık brüt ücret ödenmesine karar verdi.
Alıntı:
İstinaf yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Yani yerel mahkeme işe iademe söz konusu olduğunda isveren 4 aylık maaş ve sgk primlerini yatırmak zorunda. Eğer işe iademi yapmazlarsa 8 aylık brüt ücret ödenmesine karar verdi.
Hocam temyiz yolu açık mı peki davanın? yani yargıtaya gidebilir mi şirket?
Bölge adliye mahkemesinin verdiği karar kesin karardır yargıtay yolu kapalıdır. BAM leri açılmadan önce temyiz yolu açıkmış. BAM lerinin asıl açılma amacı davanın hem daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlamak hemde iş mahkemelerinde yargıtay da biriken dosyaların sayısını azaltmak.
Alıntı:
Bölge adliye mahkemesinin verdiği karar kesin karardır yargıtay yolu kapalıdır. BAM leri açılmadan önce temyiz yolu açıkmış. BAM lerinin asıl açılma amacı davanın hem daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlamak hemde iş mahkemelerinde yargıtay da biriken dosyaların sayısını azaltmak.
Hocam benim araştırdığım kadarıyla öğrendiğim 2018 yılından önce açılmış işe iade davalarında istinaf mahkemesinin kararı yargıtaya götürülebiliyor. Sizinki nasıl temyiz yolu kapalı olarak çıktı acaba.
forumda da birçok arkadaş var 2018 den önce açılmış davaları istinaf sonrası yargıtaya gitmiş.
İnş dediğiniz gibidir
Araştırdığınız bilgi doğru benim davamda yerel mahkemenin verdiği kararda temyiz yolu açıktır diye bir ibare yazılıydı ama istinafta zaten BAM işverenin istinaf başvurusunu direkt reddettiği için temyiz yolu açıktır ibaresi bulunmamakta ve yerel mahkemenin verdiği karar uygun bularak kesin karardır diye ibare mevcut. O yüzden temyiz yolunun kapalı olduğu varsayımına vardım ki zaten avukatım da aynı kanıda
ozkan18 arkadaşım kıdemin kaç sene acaba?