Güvenlik şirketimiz ihaleyi kaybetti başka proje ye göderiyorlar
Öncelikle merhabalar benim bir süredir çalışmış olduğum güvenlik şirketi toplu konut (site) ihalesini kaybetti. Bu ayın sonunda bölge yi başka firmaya teslim edeçeğiz.
Benim kafama takılan şey şu bizim firma yanıma gelerek başka bölgeye atandığımı söyleyerek kağıt imzalatmak istediler. Ben imzalamadım daha benim tazminat hakım oluyormu.
Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
Cevap: Güvenlik şirketimiz ihaleyi kaybetti başka proje ye göderiyorlar
Kıdem tazminatına en az bir yıl sigortalı çalıştıktan sonra işverenin haklı neden olmadan iş sözleşmenizi feshetmesi veya sizin haklı nedenle feshetmeniz halinde hak kazanırsınız.
İşe girerken imzaladığınız sözleşmede belli şehir/bölge içinde olmak kaydıyla her yerde çalışacağınızı kabul etmiş olabilirsiniz. Eğer böyle bir şey yoksa, ve yeni çalışacağınız yer işinizde "esaslı değişiklik"e neden olacaksa bunun bildirilmesinden sonra 6 gün içinde haklı nedenle iş sözleşmenizi feshederseniz kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Tabii bir site yerine karşı caddedeki market veya AVM'ye atanmak esaslı değişiklik sayılmaz.
Cevap: Güvenlik şirketimiz ihaleyi kaybetti başka proje ye göderiyorlar
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem tazminatına en az bir yıl sigortalı çalıştıktan sonra işverenin haklı neden olmadan iş sözleşmenizi feshetmesi veya sizin haklı nedenle feshetmeniz halinde hak kazanırsınız.
İşe girerken imzaladığınız sözleşmede belli şehir/bölge içinde olmak kaydıyla her yerde çalışacağınızı kabul etmiş olabilirsiniz. Eğer böyle bir şey yoksa, ve yeni çalışacağınız yer işinizde "esaslı değişiklik"e neden olacaksa bunun bildirilmesinden sonra 6 gün içinde haklı nedenle iş sözleşmenizi feshederseniz kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Tabii bir site yerine karşı caddedeki market veya AVM'ye atanmak esaslı değişiklik sayılmaz.
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.