Sİgortanın geç başlatılması nedeni ile işsizlik maaşında hak kaybı yaşanması
02.05.2013 tarihinde A firmasında işe girişim yapıldı ve 16.02.2015 tarihine kadar aralıksız bu firmada çalıştım. 16.02.2015 tarihinde A firmasından işten çıkışım yapıldı ve aynı gün B firmasında iş başı yaptım. 18.02.2015 tarihinde A firmasından B firmasına iş akdi devrine ilişkin protokol imzaladım. Ara vermeden B firmasında işe başlamama rağmen protokolün neden 2 gün sonra yapıldığını sorduğumda ise bir sorun olmayacağı, hak kaybına uğramayacağım söylendiğinden işsiz kalmamak için kabul ederek çalışmaya devam ettim. 30.06.2016 tarihinde bu kez B firmasından C firmasına iş akdi devrine ilişkin protokol imzalayarak geçtim ve 18.11.2016 tarihine kadar aralıksız C firmasında çalışmaya devam ettim. C firmasındaki işimden ayrıldıktan sonra 29.11.2016 tarihinde işsizlik maaşına başvurdum. 10 ay süresince işsizlik maaşı almam gerekirken, ilk firma geçişinde 2 gün sigortasız çalıştırıldığım için, 8 ay süresince işsizlik maaşı almaya hak kazandım. Söz konusu firma ile iletişime geçerek mağduriyetimin giderilmesini talep ettim ama dönüş alamıyorum. Sigortasız çalıştırıldığım sürenin tamamlanması ve ardından işsizlik maaşını hak edebilmem için nasıl bir yol izlemeliyim?
Firma geçişini diğer çalışma arkadaşlarımla birlikte yaptığımız için sigortasız çalıştırıldığım dönemle ilgili şahit gösterebilirim. Firma ile mail yoluyla yaptığımız yazışmalar da mevcut. Bu yazışmalarda 8 aylık işsizlik ödeneğimi aldığımda kalan 2 ayı kendileri ödeyeceklerini taahüt etmişlerdi ama daha sonra maillerime yanıt vermeyi kestiler.
Not: İşsizlik maaşını almaya başladıktan sonra uzun süreli yurt dışına çıktığım için işsizlik maaşım dondurulmuştu. Türkiyeye döndükten sonra bildirerek devamını aldım ve 8. ödemeyi 14.06.2018 tarihinde almayı hak ederek ödemeleri tamamladım.
Cevap: Sİgortanın geç başlatılması nedeni ile işsizlik maaşında hak kaybı yaşanması
değerli dostum ;
2 günlük sigorta girişiniz için yazışmalarla beraber şahitinizide ekleyerek bir avukat yardımı ile dava açabilirsiniz.
Ancak bence uğraşmayın derim çünkü ;
açacağınız dava yaklaşık avukat masrafı ile 5000 tl yi geçebilir.
sizin ise alacağınız maksimum 200 tl dir
diyorsanızki ben üzümleri karartıp dalına razıyım onuda siz bilirsiniz.
Saygılarımla
S