Kiralanan bir yerin gelir kapısı olarak işletilmesi (Anlaşmalı)
Merhabalar,
Yakın bir arkadaşımdan lokasyonu güzel olan 3 katlı bir villa kiraladım. Burayı hafta sonu kaçamak yapılabilecek, hobi bahçesi olan, oda oda kirayalabileceğim bir yer haline getirmek istiyorum. Kendisinin bilgisi ve onayı var bu durumlardan. Ancak resmi olarak bir işlem yapmam gerekir mi ?
Cevap: Kiralanan bir yerin gelir kapısı olarak işletilmesi (Anlaşmalı)
Bu ticari amaçlı bir iş olduğu için işyeri açılışı yapıp vergi numarası almanız gerekir.
Ayrıca günlük kiralık yerler için 696 sayılı KHK ile getirilen koşulları sağlamalısınız. (Kalan kişilerin kimliklerinin bildirilmesi vs.)
Cevap: Kiralanan bir yerin gelir kapısı olarak işletilmesi (Anlaşmalı)
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Bu ticari amaçlı bir iş olduğu için işyeri açılışı yapıp vergi numarası almanız gerekir.
Ayrıca günlük kiralık yerler için 696 sayılı KHK ile getirilen koşulları sağlamalısınız. (Kalan kişilerin kimliklerinin bildirilmesi vs.)
Merhaba Yusuf Bey,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Bu konuda fiyat araştırması yaparken gördüğüm sitelerde, kendi konutu içerisinde kiralama yapan şahıslara denk gelmiştim. Kendileriyle müşteri gibi görüştüğüm de sadece site üzerinden ilan verdiklerini ve bir resmiyet olmadığını söylediler. Anladığım kadarıyla kendilerinin yaptığı göz önünde olan bir kuralsız kazanç kapısı.