Yurtdışı Alışveriş Garantisi
Merhabalar bu benim ilk konum. Öncelikle herkese yardımları için teşekkür ediyorum.
Şimdi merak ettiğim konu şu; dolar kurundaki dalgalanmadan dolayı bilgisayar parçalarını yurt dışından almak istiyorum. Ama garanti konusunda bazı tereddütlerim var. Şimdi MSİ marka bir ekran kartı almak istiyorum, bu ekran kartını yurt dışından alacağım. MSİ türkiye desteğine mesaj attığımda yurt dışından aldığınız için destek veremiyoruz dediler garanti konusunda. Şimdi marka kendi ürettiği ürünü sırf yurt dışından alındığı için garanti kapsamı dışında tutabilir mi? Benim kanunen nasıl bir hakkım var? MSİ bana yurt dışından almış olduğum ürün için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bana garanti hizmeti vermek zorunda mı msi markalı ekran kartı için. Bunu merak ediyorum. Cevaplarsanız memnun olurum.
Cevap: Yurtdışı Alışveriş Garantisi
Elbette distribütör'den almadığınız ürünü distribütör'ün garanti kapsamında tutamazsınız.Ürünü çok daha uygun fiyata yurt dışından alabilirsiniz.Ancak aldığınız ürünle risk de almış olacaksınız.Hatta sadece garanti kapsamında olmama riski'de değil.Çakma bir ürünle karşılaşma, hatta hiç ürün gelmemesi sorunları yaşayanlarda var.Elbette mahalle karakoluna gidip(farazi söylüyorum) benim ürünüm gelmedi veya istediğim ürün gelmedi dediğinizde Avrupa üzerinden Mambiya'dan gönderilmiş bir ürün için kimse bir şey yapamayacaktır.Bununla beraber garantisi olmasa da uyguna alıp sorunsuz kullananlar da yok değil.Hem ucuza alayım hem hiç risk almayayım diyorsanız öyle bir Dünya yok.
Cevap: Yurtdışı Alışveriş Garantisi
Avmden aldığınız kolayı mahalle bakkalına götürüp bu soğuk değil veya gazı kaçmış diye değiştirir misiniz ?
Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi