Oyun Hesabı Dolandırıcılığı
Öncelikle herkese merhaba , hayırlı çalışmalar diliyorum.19 haziran tarihinde online bir oyun hesabı satın aldım.Satın aldığım şahsın hesabına ücreti gönderip telefondan teyit etmesini istedim.Teyit edildikten sonra hesap elime geçti tam 10 gün sonra hesabın şifresi ve diğer bilgileri değiştirildi.Aldığım şahıs ile irtibata geçip durumu izah ettim kendisinin yapmadığını hesabın eski sahibinin yapmış olabileceğini söyledi.Ve öylede oldu , hesabı eski sahibi hacklemiş fakat eski sahibiyle oyun içinde konuştum benle dalga geçip hesabı vermiyeceğini söyledi.Olayı kısaca özetlemeye çalıştım umarım anlatabilmişimdir , sorum şu , savcılığa şikayet etsem bir sonuç alabilirmiyim yoksa uğraşmayim mi tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkür ederim , iyi çalışmalar.
Cevap: Oyun Hesabı Dolandırıcılığı
Öncelikle iyi geceler dilerim. Sizi şu şekilde yönlendirebilirim ;
Öncelikle Online Oyun olduğu için sitesine girip, alım-satım yapılmasının yasak veya serbest olduğunu öğrenmeniz gerekebilir. Siz haklıyken kararları yok saydığınız için durum sizin lehinize dönebilir. Saygılarımla..
Cevabınız için teşekkür ederim , hiç uğraşmaya değmez ozaman çünkü hesap alım-satımları yasak oynadığım oyunun.
Savcılığa suç duyurusunda bulununuz. Konuya ilişkin Çevrimiçi Oyun Hesabının Ele Geçirilmesi başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
Savcılığa suç duyurusunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bu sayfayı rehber edinebilirsiniz.