Kiradan çıktığım daireden gelen aidat borcu üstüme kaldı
Merhaba,
Haziran ayı başında kiracı olarak oturduğum siteden yeni bir daire satın aldım.
Doğal olarak evi haziran başında boşalttım.
Bu süreçte ev sahibimiz ile yazıştık, ödediğim kira dekontlarına varana kadar hepsini gönderdim ve bana dilekçe yazmamı evi boşaltacağımı söylememi istedi.
Ben de gerekeni yaptım dilekçemi hazırladım ve gönderdim.
Depozitomu aldıktan sonra 1 haziran gibi evimi boşalttım.
Site yönetimimizi dışarıdan profesyonel bir şirket yaptığı için evden taşındığımı site yönetimine bildirmem gerektiğini söylediler.
Ben de yeni taşındığım evin tapusu, belgelerini site yönetimini götürerek (Tarih:1 Haziran) yeni taşındığım dairedeki elektrik vb. işlemlerin yapılması için onay verdim. otopark için aracımı yeni taşındığım daireye tanıttım vs.
Ancak; Kiracı olarak çıktığım evden de çıktığıma dair bilgilendirme yapmam gerekiyormuş.
15 gün sonra haziran ayına ait aidat borcu geldi ve yönetime gittim. taşındığım dairenin işlemlerini beraber yaptığımızı ve bunun için tekrar bilgilendirmem gerekmiyor diye bilgi verdim fakat üste çıkmaya çalışarak bu konu ile ilgili de bilgi vermeniz gerekiyor dediler ve 1 aylık aidatı bana yıktılar.
Sorum şu: Kiracısı olarak çıktığım evden ev sahibi onaylı 1 haziran çıkışım gözükmesine rağmen site yönetimi benden bu parayı isteyebilir mi ?
Dediklerine göre sistemlerinden bu borcu silmeleri mümkün değilmiş ve her ay 32.5 tl gibi bir rakam faiz biniyormuş.
Temmuz ayı aidatını bugün ödededim ve sistemden kontrol ettiğimde haziran ayının borcunu düşmüşler.
Yardımcı olabilir misiniz?
Cevap: Kiradan çıktığım daireden gelen aidat borcu üstüme kaldı
Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim.