Apartman Otoparkının Kiraya Verilmesi
Herkese selamlar.
Yıllardır muzdarip olduğumuz bir konu var.
"Yan apartmanımızın" otoparkı olarak geçen en alt katını sanırım binanın mülk sahibi bir kırtasiyeye depo olarak kiralamış. Yıllardır gece-gündüz yüksek sesle çalışmakta, otopark girişi yokuş olduğu için taşıdıkları her ne ise atarak-yuvarlayarak sürekli sese sebep olmaktalar. Bir çok kez uyarılmasına-tartışılmasına rağmen sürekli tekrarlanan bir sorun. O apartmanda oturmadığımız için kat mülkiyeti kanunlarına dahil olmuyoruz sanırım. (Tam olarak emin olmadığımdan konuyu buraya açmayı uygun gördüm.) Mülk sahibinin, kat maliklerinden onay alarak kiraladığını hiç düşünmüyorum, hele hele ki kira geliri nedeniyle vergi ödediğini de sanmıyorum.
Sürekli rahatsız olmamıza sebep olan bu konu hakkında nasıl bir yol izlenebilir fikir alışverişinde bulunursanız sevinirim, herkese şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Apartman Otoparkının Kiraya Verilmesi
Otoparkı kiralanan apartmandaki kat malikleri arasında durumdan rahatsız olan yok mu?
Onların girişimde bulunması daha hızlı sonuç almanızı sağlar.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Otoparkı kiralanan apartmandaki kat malikleri arasında durumdan rahatsız olan yok mu?
Onların girişimde bulunması daha hızlı sonuç almanızı sağlar.
Onlardan da rahatsız olanlar var, her pazar geleneksel olan tartışmalarımıza onlar da eşlik ediyor. Onlarla da iletişime geçip destek alabilirim. Ne gibi yaptırımlar uygulanabilir?
Alıntı:
TugOzk rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar.
Yıllardır muzdarip olduğumuz bir konu var.
"Yan apartmanımızın" otoparkı olarak geçen en alt katını sanırım binanın mülk sahibi bir kırtasiyeye depo olarak kiralamış. Yıllardır gece-gündüz yüksek sesle çalışmakta, otopark girişi yokuş olduğu için taşıdıkları her ne ise atarak-yuvarlayarak sürekli sese sebep olmaktalar. Bir çok kez uyarılmasına-tartışılmasına rağmen sürekli tekrarlanan bir sorun. O apartmanda oturmadığımız için kat mülkiyeti kanunlarına dahil olmuyoruz sanırım. (Tam olarak emin olmadığımdan konuyu buraya açmayı uygun gördüm.) Mülk sahibinin, kat maliklerinden onay alarak kiraladığını hiç düşünmüyorum, hele hele ki kira geliri nedeniyle vergi ödediğini de sanmıyorum.
Sürekli rahatsız olmamıza sebep olan bu konu hakkında nasıl bir yol izlenebilir fikir alışverişinde bulunursanız sevinirim, herkese şimdiden çok teşekkürler.
Bence öncelikle o bahsettiğiniz en alt katın, projede otopark olarak belirtildiğinden emin olun derim.
Yıllardır katlandığımız sorun diyorsunuz, halihazırda her binanın altında bir otopark alanı oluşturma zorunluluğu yok, olacak inşallah.
Dediğiniz gibi o alan projede otopark olarak geçiyorsa işiniz uzun olsa da daha kolay, ama projede orası otopark olarak görülmüyor, işyeri-depo vs olarak görülüyorsa, yapabileceğiniz hiç bir şey yok demektir, ancak gürültü ile ilgili zabıtaya şikayetlerde bulunabilirsiniz.