yöneticinin kat maliklerinin onayı olmadan bina görevlisi alıp sigorta yapmaması ?
Öncelikle herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Binamızda daha önce bir bina görevlisi vardı kapıcı dairesinde oturuyor kira karşılığı hizmet veriyordu bu arkadaş kendi isteği ile binadan ayrıldı şimdi yönetici kendi inisiyatifi ile kat maliklerinin onayı olmadan bina görevlisi alıp sigorta yapmak istemiyor bu sorun için ne yapabiliriz yönetici seçimi içinde toplantı istiyoruz yanaşmıyor ileride doğabilecek sorunları kat malikleri nasıl önleyebilir ? teşekkür ediyorum.
Cevap: yöneticinin kat maliklerinin onayı olmadan bina görevlisi alıp sigorta yapmaması ?
Kat maliklerinin 1/3'ünün imzasıyla olağanüstü genel kurul talep edebilirsiniz.
Cevap: yöneticinin kat maliklerinin onayı olmadan bina görevlisi alıp sigorta yapmaması ?
Sn. Avukat Yusuf Bey cevabınız için teşekkür ederim imzalar toplanınca şimdi ki yöneticiden mi talep edelim yoksa maliklerden herhangi biri de bu toplantıyı gerçekleştirebilir mi? Kusurabakmayın teşekkür ediyorum
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dilekçeyi yöneticiye vereceksiniz, o da kanundaki tebligat sürelerini gözeterek bir toplantı zamanı belirleyerek kat maliklerine tebliğ edecek.
Bundan kaçınırsa sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini talep etmeniz gerekir.
Çok teşekkür ederim Yusuf Bey.
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi