Nitelikli dolandırıcılık ilk duruşmada karar
Merhaba nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkemem vardı ve bugün ilk duruşmam Ankarada yapıldı. Istanbulda olmam nedeniyle katılamadım. Henüz mahkeme açılmamış 2 şikayet daha var hakkımda.
E devlet üzerinden baktığımda şöyle yazıyor;
Dosya durumu: Ilk duruşma yapıldı
Duruşmalar kısmında ise duruşma devam ediyor yazıyor fakat yeni bir duruşma tarihi vermemişler.
Bu kararın çıktığı anlamına mı gelir ve tutuklanma olasılığım nedir? Yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü normalde e devlet te sonraki mahkeme günü yazardı fakat bende yeni bir duruşma günü yazmıyor ve duruşma ertelendi de yazmıyor.
Suç: Banka ve bilişim sistemlerinin araç kullanılması suretiyle dolandırıcılık ( Sahibinden.com)
Cevap: Nitelikli dolandırıcılık ilk duruşmada karar
hakim sisteme girmemiş olabilir bazen aksamada olabiliyor. ilk duruşmaydıysa hakim zorla getirilmenize karar verebilir. karara çıkılmış olsa yazardı. uyap sms aboneliği başlatırsanız hakkınızda açılmış davalarla ilgili pek çok bilgi sisteme düştüğü an sms ile gelir. sürekli edevletten kontrol etmekten iyidir.
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
hakim sisteme girmemiş olabilir bazen aksamada olabiliyor. ilk duruşmaydıysa hakim zorla getirilmenize karar verebilir. karara çıkılmış olsa yazardı. uyap sms aboneliği başlatırsanız hakkınızda açılmış davalarla ilgili pek çok bilgi sisteme düştüğü an sms ile gelir. sürekli edevletten kontrol etmekten iyidir.
Zorla getirme için benim mahkemeye gitmemiş olmam veya adresimin sabit olmaması gerekmez mi? Ben Istanbul bakırköy adliyede mahkemeye çıkmıştım. Ankaraya gitmeme gerek olmadığı söylendi.
Bakırköyde mahkemeye gitmeden evvel evime tebligat gönderilmiş fakat gelen kurye adreste tanınmadı diye not düşmüş. Bu mümkün değil çünkü ben 4.katta oturuyorum ve annem sürekli evdedir annem yoksa abim babam yani biri mutlaka evde olur. 1.kattaki komşularımıza sormuşlar ve 1.kat komple suriyeli. Zannediyorum ki asansör bozuktu ve 4 kat çıkmaya erindi. Fakat Ankarayı arayıp mahkeme tarihimi öğrendim ve duruşmaya katıldım.
:) ilk duruşmaydıysa diye hususi belirtmiştim. diğer konularda da belirtmiştim gözaltı için bazı şartlar aranır . yoksa davada suçlu bulunup karar kesinleşmeden masum sayılırsınız. tutuklanma olayını çok yanlış anlıyorsunuz. karar çıksa ve mahkumiyet alsanız dahi bu size tebliğ edilir cezanızı çekmek için savcılığa davet edilirsiniz. kaçarsanız o zaman tutuklama kararı çıkar tutuklanırsınız.
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
:) ilk duruşmaydıysa diye hususi belirtmiştim. diğer konularda da belirtmiştim gözaltı için bazı şartlar aranır . yoksa davada suçlu bulunup karar kesinleşmeden masum sayılırsınız. tutuklanma olayını çok yanlış anlıyorsunuz. karar çıksa ve mahkumiyet alsanız dahi bu size tebliğ edilir cezanızı çekmek için savcılığa davet edilirsiniz. kaçarsanız o zaman tutuklama kararı çıkar tutuklanırsınız.
Evet diğer konularımda da yorumlarınızı çok iyi hatırlıyorum ama psikolojik olarak kendimi ikna edemiyorum :)
bilişim suçları gerçekten uzun sürüyor benimde müşteki olarak davam var uzun sürüyor malesef
Alıntı:
galatasaraylı14 rumuzlu üyeden alıntı
bilişim suçları gerçekten uzun sürüyor benimde müşteki olarak davam var uzun sürüyor malesef
Uzun sürmedi ilk celsede karar çıktı :)
Ne karar çıktığını söyleyebilirmisiniz ?
Alıntı:
Lütfen yardım rumuzlu üyeden alıntı
Ne karar çıktığını söyleyebilirmisiniz ?
3 yıl 4 ay hapis
Alıntı:
magdur3422 rumuzlu üyeden alıntı
3 yıl 4 ay hapis
Siteye üye olurken mağdur3422 adı ile üye olmuşsunuz. Dolandırdığınız kişilere buraya hangi kullanıcı adlarıyla üye olmalarını önerirsiniz? Öyle ya onların da dolandırıldık diye konu açma hakları var. :DD