Cevap: cinsel taciz iddası
Maalesef son zamanlarda bu tip olaylar çok arttı. Bunun sebebi ise hayatın olağan akışına dayalı olarak kimse durup duruken böyle tacize uğradım diye şikayetçi olmaz diyip tanık kamera vs yokken bile dava açılabiliyor. Olay da şikayete bağlı olduğu için, şu kadar para verirsen şikayeti geri alırım diyenler çok var (avukat arkadaşımdan duyduğum). Avukat arkadaşlar sizi forumda aydınlatacaktır ama avukat desteği gerekebilir. Normalda sanığı suçlamak için kanıt gerekli ama bu tip olaylarda sadece ifade ile de süreç devam edebiliyor.
Anlattıklarınız ışığında, gerçekleşen vakıa Türk Ceza Kanunu kapsamında "Cinsel Taciz" suçunun unsurlarını taşımamaktadır. Bu kapsamda yürütülen soruşturma neticesinde kuvvetle muhtemel "kamu davasının açılmasına yer olmadığı kararı" verilecektir. Aksi takdirde yargılama sürecine geçilmesi halinde, yine kuvvetle muhtemel beraat kararı alınacaktır.
Takip eden süreçte karşı taraf aleyhine, TCK 267 maddesi (İftira Suçu) hükmünce savcılığa suç duyurusunda bulununuz. Savcılığa suç duyurusunda nasıl bulunacağınızı bilmiyorsanız, "Savcılığa Şikayet Nasıl Yapılır?" başlıklı makaleyi inceleniz.
Alıntı:
cannas92 rumuzlu üyeden alıntı
Anlattıklarınız ışığında, gerçekleşen vakıa Türk Ceza Kanunu kapsamında "Cinsel Taciz" suçunun unsurlarını taşımamaktadır. Bu kapsamda yürütülen soruşturma neticesinde kuvvetle muhtemel "kamu davasının açılmasına yer olmadığı kararı" verilecektir. Aksi takdirde yargılama sürecine geçilmesi halinde, yine kuvvetle muhtemel beraat kararı alınacaktır.
Takip eden süreçte karşı taraf aleyhine, TCK 267 maddesi (İftira Suçu) hükmünce savcılığa suç duyurusunda bulununuz. Savcılığa suç duyurusunda nasıl bulunacağınızı bilmiyorsanız,
"Savcılığa Şikayet Nasıl Yapılır?" başlıklı makaleyi inceleniz.
açıkça tarafıma iftira atılmış bir olayda üstelik boşanma davamda ağır kusurlu eşimin menfaat sağlama amacı güttüğü apaçık ortadayken iftira suçundan şikayetçi oldum. sonuç atılı suçun delil yetersizliğinden takipsizlik verildiği ve kişinin şikayet hakkını kullandığı gerekçesiyle takipsizlik verildi itirazımda red edildi.
bu olayda kamera kayıtlarına ulaşılabilirse ve tam manasıyla masumiyet ispat edilirse size katılıyorum aksi halde boş bir uğraş olacaktır. yanlız dikkatimi çeken hukuka aşina bir insan bu şikayette ısrar ediyorsa ya konu sahibinin atladığı birşeyler vardır yada karşı tarafın psikolojik bir sorunu vardır.
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
açıkça tarafıma iftira atılmış bir olayda üstelik boşanma davamda ağır kusurlu eşimin menfaat sağlama amacı güttüğü apaçık ortadayken iftira suçundan şikayetçi oldum. sonuç atılı suçun delil yetersizliğinden takipsizlik verildiği ve kişinin şikayet hakkını kullandığı gerekçesiyle takipsizlik verildi itirazımda red edildi.
bu olayda kamera kayıtlarına ulaşılabilirse ve tam manasıyla masumiyet ispat edilirse size katılıyorum aksi halde boş bir uğraş olacaktır. yanlız dikkatimi çeken hukuka aşina bir insan bu şikayette ısrar ediyorsa ya konu sahibinin atladığı birşeyler vardır yada karşı tarafın psikolojik bir sorunu vardır.
Katılıyorum Sn. alphaRomeo;
Ancak bu mecrada niyet okuma yahut daha doğru bir ifade ile elde olmayan veriler ile yorumlama hususunu olumlu karşılamamam sebebiyle, Sn. btsbts'nin ilettiği bilgiler ışığında görüşümü beyan ettim.
Değerli yorumunuz için teşekkürler, hukukla kalın.