Arabam bakimdan sonra zarar gördü haklarim nelerdir
Arkadaşlar selamlar.
Arkadaşlar geçen hafta arabamı ağır bakıma verdim yapılan işlemler;BASKI BALATASI,TRİĞER ZİNCİRİ,ENJEKTÖR BAKIMI VE YAĞ BAKIMI(FİLTRELER,YAĞ VS)
Ancak gelin görün ki bakımdan aldıktan sonra tatile çıktım ve kütahyada klimamın çalışmadığını farkettim.Ayrıca bakım bedeli olarak ise tam 2.400TL para ödedim.Ustaya sordum gaz doldurmayı unuttuk dediler bu birincisi.
İstanbula vardığımda karterde yağ kalmayacak dercede kaçak olmuş ve yağ kalmamıştır.Servisi aradım sorun budur diye verdiği cevap ise ben arkasındayım yapılan işçiliğin abi dedi.
Bende servis buldum evden çekiciyle aldılar.İstanbulda servisi aradı ve baskı valatası,volan,balata bilyası aşırı zarar görmüş ve bitmiş.Servis mecbur değiştirmek zorundayım dedi ve değiştirdiler.Enjektörler de malesef gitmiş belki bakımla kurtarmaya çalışacaklar bakılacak.
Sanırım buadan da bi 3.500TL civarı masraf çıkacak.Bende bu masrafı önceki bakımı yapan ustaya yansıtmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekir acaba? Tüketici hakem heyetine mi vermeliyim,yoksa davamı açacağım? Yada benim böyle bir hak arama hakkım varmıdır acaba herşeyden öncesi.
Lütfen yardımcı olunuz paramın benim yapmadığım bir hatamdan dolayı bu masrafın da cebimden çıkmasını istemiyorum.Sonuçta adam "ben bu işin arkasındayım servis çağır göstert abi" demişti.
Yasal olan hakkım varmıdır acaba,birde nasıl bir yol izleyeceğim.
Cevap: Arabam bakimdan sonra zarar gördü haklarim nelerdir
Elbette hakkınızı arayabilirsiniz ama elinizde kanıt ve belgeler olmalı.
Bir defa elinizde yapılan işlemlerin ayrıntılı faturası olması lazım.Ve bir bilirkişinin yapılan işlemlerin eksikliği ve yanlışlığı yüzünden bu sorunu yaşadığınızı belgelendirmesi lazım.Onun dışında usta şöyle dediydi, öbürü bunu söylediydi ile sonuç alma şansınız sıfır.
Peki bilirkişi işini nasıl yapmam lazım? Haftasonu ayrılacağım ve bunun biran önce nasıl ayarlayabilirim acaba? Yolu yordamı nedir acaba bu işin? Çok çaresiz kaldık bu şekilde
Bununla ilgili emsal yargıtay kararı varmıdır acaba arkadaşlar ?