Site Otoparki Motorsiklet Park alani
Iyi günler,
Forumda benzeri bir konu varmi diye ufak bir arastirma yaptım fakat bulamadım o nedenle yeni bir konu olarak actim.
Problemim;
Oturduğum sitede her daireye ait bir arac park yeri bulunmakta, bundan haric bisiklet park yeri bulunmakta. Benim otomobilimi park ettiğim alana aracımın önüne yada arkasına yatay olarak Motorumu park ediyorum ve hic bir sekilde baska bir aracın giriş cikisini engellememektedir. Fakat site yöneticisi Motorumu 2. arac olarak sitenin icerisine park edemeyeceğimi söyleyerek disari koymamı istedi. Haliyle bende motoru disari birakmak istemeidigim icin aracimi site disina park ettim.
-Motorumu aracimin önüne arkasına yani bana ait olan arac park alanına koyabilmem hakkım varmı?
-Bisikletler icin park alanina veya baska bir alana motorsiklet park alanı tahsisi isteme hakkım varmı?
-Site içerisinde elektrikli motorsikletini apartmanın önüne park edip evinden sarj eden sakinlerinde ayni yaptırıma uyması gerekmezmi?
Bu sorulari hukuksal olarak cevaplayabilecek kisilerin görüslerine ihtiyacim var. Cünki tam oturmuş olduğum daireyi satin almak üzereyken böyle bir olayın olması hayli keyifsiz bir durum yarattı ve eger bir çözüm bulamayacak olursak daireyi almaktan vaz geçmem gerekecek.
Cevap: Site Otoparki Motorsiklet Park alani
Motosikletin boyu hemen her durumda otomobilin eninden daha uzundur. Bu anlamda diğer araçların giriş çıkışı için bir sorun teşkil etmiyorsa komşuluk ilişkileri açısından buna göz yumulması gerekir.
Ancak ikinci aracın otoparka konulmaması konusunda bir karar alınmış ise ve olay mahkemeye intikal ederse motosikletin de bir motorlu taşıt sayılacağına kuşkum yok. Ancak fiziki özelliği düşünülerek lehte bir karar verilmesi de söz konusu olabilir.
“Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve mâliki bulunduğunuz kimselere iyi davranın.” Nisâ sûresi (4), 36
Yakın komşuya iyilik etmek. Evi bize yakın olan veya hem yakın komşu, hem akraba, hem de din kardeşi olan kimselere el uzatmak Allah Teâlâ’yı hoşnut eder.
Alıntı:
Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
Motosikletin boyu hemen her durumda otomobilin eninden daha uzundur. Bu anlamda diğer araçların giriş çıkışı için bir sorun teşkil etmiyorsa komşuluk ilişkileri açısından buna göz yumulması gerekir.
Ancak ikinci aracın otoparka konulmaması konusunda bir karar alınmış ise ve olay mahkemeye intikal ederse motosikletin de bir motorlu taşıt sayılacağına kuşkum yok. Ancak fiziki özelliği düşünülerek lehte bir karar verilmesi de söz konusu olabilir.
“Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve mâliki bulunduğunuz kimselere iyi davranın.” Nisâ sûresi (4), 36
Yakın komşuya iyilik etmek. Evi bize yakın olan veya hem yakın komşu, hem akraba, hem de din kardeşi olan kimselere el uzatmak Allah Teâlâ’yı hoşnut eder.
Hadi hayırlısı...5
Alıntı:
Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
“Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve mâliki bulunduğunuz kimselere iyi davranın.†Nisâ sûresi (4), 36
Yani benimde takıldıgım tamda burası, kimseye bir zararı yok. Site yönetiminde 2. araclar icin karar almıs ve yaklasık 20 adet otomobil, dısarıya park ediyor cünki iceride park edebilecekleri bir müsaitlik yok. Sunuda anlıyorum, bugün sizin motorunuza izin verirsek yarin baskasida ister onada evet dememiz gerekir fakat herkez arabasinin önüne motorunu koyabilir ve benim giris cikisimi kisitlamadiktan sonra veya baska site sakinlerinin herhangi bir alanlarını kısıtlamadıktan sonra koyabilirler. Kaldıki bisikletler icin ayrılmıs alan gibi motorlar icinde bir alan yapılabilir.
Motor dediğimde Harley felanda değil, scooter :-) , dışarı bıraksam en geç 3. gün çalınacak adım gibi eminim :-)