Eski eşime iftira davası açabilir miyim
İyi günler öncelikle. Benim sorum şu şekilde; eski eşimle iki sene önce ayrıldık 5 yaşında bi kızımız var ve yaklaşık bir seneye yakın bi zamandır hayatımda biri var ve eski eşim bunu biliyor. Hayatımda biri olduğunu öğrendiğinden beri beni rahat bırakmıyor sürekli bana ve etrafımdakilere evliykende beni aldattı gibi söylemlerde bulunuyor bende eğer böyle bir iddian varsa mahkemeye sunarsın diye defalarca söyledim.. ama ne yazıkki durmak bilmiyor bu tarz söylemlerde bulunup beni tekrar onunla evlenmem için zorluyor sürekli karşıma çıkarıyor barışalım diye defalarca arıyor mesajlar atıyor. Psikolojik olarak çok yıprandım şuan erkek arkadaşımın durumu çok iyi meslek sahibi ve kendi işi var bu onda aşırı hırs yaptı kızım oraya her gittiğinde dolduruyor annenin zengin sevgilisi var diye çocuk bu bazen bazı yerlerde anne böyle böyle dedi babam doğru mu diyip duruyor kızım bana karşı çok ılımlı ve bana çok düşkün bu söylentileri kızımı benden soğutmuyor ama büyüdüğünde sen o adam için mi babamla ayrıldın demesini istemiyorum çünkü defalarca şiddet gördüm defalarca şikayet ettim(eski eşim şizofreni kesin bir tanısı yok sanırım ama ağır kırmızı reçeteli depresyon hapları kullanıyordu ve evliliğimizde ve şuanda yaptıkları onu gösteriyor). Beni son raddeye getiren eski mahallemdeki arkadaşlarımı kenara çekip beni aldattı şuan hayatında biri var demesi arkadaşlarımda o öyle şey yapmaz diyince arkadaşlarımı azarlaması. Sürekli yeni söylemler duyuyorum yeni yapacağım evliliğin bu şekilde sıkıntılarla yürütmek istemiyorum. Kısacası sormak istediğim; ben bu konuya nasıl yaklaşabilirim, iftira davası açabilir miyim? çünkü benim başım dik her şekilde ispatlayabilirim. Dava açmam mantıklı mı çünkü susmuyor ve susmayacak. Gelecek cevaplar için şimdiden çok teşekkür ediyorum..
Cevap: Eski eşime iftira davası açabilir miyim
Maalesef Eşler Boşansa da arada Çocuk olursa bu sorunlar sürekli oluyor.
Savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.Eski Eşiniz olması birşey değiştirmez.
Savcılık Kişi Hak Ve özgürlüğünü kısıtlama İftira dan dolayı Dava açabilir.
Peki şahit yeterli olur mu delil için davayı kazanma durumum nedir ne tür delil toplamam lazım bilginiz var mı, teşekkür ederim yanıtladığınız için🙏🏼
Tabiki her türlü Delil Şahit Beyanları Lehinize olur.
Teşekkür ederim sağolun..
Alıntı:
Kişilerin huzur ve sükununu bozma - TCK 123
(1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
@muratmurat1 üstadın da belirttiği üzere, Savcılığa 6 ay içerisinde şikayette bulunabilirsiniz. Savcılığa nasıl şikayette bulunacağınızı bilmiyorsanız, Savcılığa Şikayet Nasıl Yapılır? başlıklı makaleyi inceleyiniz.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, hemen inceliyorum. Sağolun🙏🏼