Kefil olduğum durum yüzünden maaşa icra gelmesi ??
Merhabalar herkese. Kuzenime kefil olmuştum. O maaşını elden aldığı için maaşına icra gelmemiş. Gidip bunuda belirtmeyi unutmuş. Bu yüzden benim maaşıma icra geldi 4/1 oranında. Şimdi iş yerim bana 16 gün süre verdi icrayı üzerimden kaldırmam için. Kuzenimin gidip icrayı kendi maaşına alması durumunda. İcra üzerimden kalkar mı? Bana bilgi verebilecek var mı?
Cevap: Kefil olduğum durum yüzünden maaşa icra gelmesi ??
Alacakli taraf isterse ancak kalkar , ama buna yaşanacaklarını sanmıyorum . Alacakli borç bitene kadar asil borçlu yada kefil hakkında işlem yapabilir .
Alıntı:
medwig rumuzlu üyeden alıntı
Alacakli taraf isterse ancak kalkar , ama buna yaşanacaklarını sanmıyorum . Alacakli borç bitene kadar asil borçlu yada kefil hakkında işlem yapabilir .
Ama demek istediğim şu. Şimdi kefil olduğum kişi gidip maaşını icra için gösterecek. Asıl parayı almaları gereken kişi yani kefil olduğum kuzenim maaşını elden aldığı için ona icra gelemiyor. Şimdi maaşını bildirecek ve icrayı üstüne almaya çalışacak. Böyle bir durum olabilir mi?
Alıntı:
siklopentan rumuzlu üyeden alıntı
Ama demek istediğim şu. Şimdi kefil olduğum kişi gidip maaşını icra için gösterecek. Asıl parayı almaları gereken kişi yani kefil olduğum kuzenim maaşını elden aldığı için ona icra gelemiyor. Şimdi maaşını bildirecek ve icrayı üstüne almaya çalışacak. Böyle bir durum olabilir mi?
Asıl parayı almaları gereken kişi diye bir durum yok , alacakli asilden yada kefilden hangisinden tahsilat yapabilirse ondan yapar. Önemli olan borcun tahsilidir . Sizin maaşınıza haciz gelmişse o borç ödenene kadar haciz sürecektir . Asıl borçlu sigortalıysa zaten calistigi yere maaş haczi gönderilir , elden almasının bir önemi yok , şayet sigortası yoksa buna yapacak birşey yok . Siz en iyisi alacakli tarafla görüşmeye çalışın , kefil olduğunuz kişinin maasini göstermesi sizin maaşınız üzerindeki hacizin kalkacağı anlamına gelmez .