Ege üniversitesine dava açmak istiyorum
anneme kısa bir süre önce şeker yüklemesi testi yaparak şeker hastalığı teşhisi koydular. ilaç verdiler vsvs annem onları içti buraya kadar tamam. Yalnız 63 yaşındaki kadına o kadar yükledikleri şeker, artı evde sürekli ağzına küp şeker atmasını salık vermeleri, kutu meyve suyu alıp içmesini söylemeleri ne kadar etik? şekerin insan vücudu için ZEHİR olduğu Sayın prof.doktor Canan Karatay'ın sürekli dile getirdiği ve bütün dünyanın kabul ettiği kanıtlanmış bir gerçek. Tüm bu yaşananlardan sonra anneme bolca şeker verildikten sonra gittiği aynı üniversitenin diyetisyeni ekmek yemesini söylüyor. Şekerin zehir olduğunu; ekmeğin, makarnanın, beyaz pirincin şekere dönüştüğünü 23 yaşındaki ben bile artık iyice ezberledim bu ürünlerden uzak durmaya çalışıyorum. Ben zaten doktorlara güvenimi çoktan hatta seneler önce kaybettim de, artık gerçekten kara cahil olduklarını düşünmeye başladım.
3 gün önce ne oldu biliyor musunuz? annemin vücudunda kırmızı lekeler çıktı şuan hala var. Lösemi belirtisi olduğundan ciddi anlamda korkuyorum doktorların şekeri tedavi edeceğiz vaadiyle kadını lösemi yapan ŞARLATANLAR olduğunu düşünüyorum dava açmak istiyorum. Sizin de bu doktorlara şifa bulmaya giden yakınlarınız var umarım beni anlarsınız. Birisi bunlara hastaların sadece hasta olduğunu, denek olmadıklarını hatırlatmalı.
Şimdi ben nasıl bir yol izleyeceğim?
Cevap: Ege üniversitesine dava açmak istiyorum
Öncelikle sakin olup kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmemelisiniz.
Haklı ve öfkeli olsanız dahi bu doktorları şarlatan olarak niteleme hakkını size vermiyor.
Annenize lösemi teşhisi kondu mu? Şeker yüklemesi yapılması lösemi hastalığına neden oluyor mu? O kırmızı lekeler gerçekten lösemi belirtisi mi?
Bu soruların cevaplarının evet olduğundan şüpheliyim.
Ancak anneniz şeker yüklemesi nedeniyle lösemi olmamış olsa bile, konulan teşhis ve yapılacak işlem konusunda aydınlatılıp "aydınlatılmış onam" alınması gerekiyordu. Aydınlatılmış onam olmadan yapılan tıbbi müdahaleler sonucunda hastanın sağlığına zarar verildiği takdirde tazminat davası açmak mümkün. Üniversite ve devlet hastaneleri için idare mahkemesinde dava açılması gerekiyor.
Haklısınız, yanıtınız için teşekkür ederim o üslubumdan dolayı özür diliyorum. Ama hastaya şeker vererek tedavi etmenin kolaya kaçmak, en hafif tabirle ihmalkârlık olduğunu düşünüyorum hala. Şeker her kan grubundan insan için bir zehirdir, peki vücuduna enjekte edilen onca şekerden sonra lösemi belirtilerinin ortaya çıkması ne kadar tesadüf? Lösemi değilse bile zehir verildi mi verildi, doktorların bilinçli hastaya tahammül edemediğini bilenler iyi biliyor ya, ekşi sözlük bile yıllardır tartışıyor bunu
Anneniz yapılan işlem sonrasında rahatsızlanmış ama aşağıdaki soruların cevabı net değil.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Annenize lösemi teşhisi kondu mu? Şeker yüklemesi yapılması lösemi hastalığına neden oluyor mu? O kırmızı lekeler gerçekten lösemi belirtisi mi?
Bu soruların cevaplarının evet olduğundan şüpheliyim.
Bu soruların cevabı hayır dahi olsa, yapılan işlem ile sağlığındaki bozulma arasında bir ilişki kurulabiliyorsa ne yapılabileceğini aşağıda yazdım:
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Ancak anneniz şeker yüklemesi nedeniyle lösemi olmamış olsa bile, konulan teşhis ve yapılacak işlem konusunda aydınlatılıp "aydınlatılmış onam" alınması gerekiyordu. Aydınlatılmış onam olmadan yapılan tıbbi müdahaleler sonucunda hastanın sağlığına zarar verildiği takdirde tazminat davası açmak mümkün. Üniversite ve devlet hastaneleri için idare mahkemesinde dava açılması gerekiyor.
Çok iyi anladım teşekkür ederim