ortaklık durumunda gönderdiğim para
öncelikle herkese merhaba çok konu başlık form araştırdım fakat tam emin olamadım neyse uzatmadan konuya geleyim.
daha önce çalıştığım xxx şirketi vardı patronlar ile aram çok iyiydi araçlarına bakıyordum ilgileniyordum abi kardeş gibiydik yani taaa ki evlendim elimde düğün param birikimim ve aracım vardı hepsini satarak banka borçlarımı kapatıp tekrardan kredi çektim 55.000 tl faizi ile birlikte 80 bin civarı oldu neyse ortak kamyon alacaktık beraber çalıştırıp borcunu ödeyip yolumuza devam edecektik fakat kamyon türkiye ye yeni giren bir kamyondu ve 6 ay boyunca türkiye distiribitörü aracı getiremedi 6 ay ben kredimi gecikmeli şekilde ödedim 6 ayın sonunda bizim baskılarımızla aldığımız distiribitör paramızı iade etti ben ortağıma parayı eşimin hesabından banka yolu ile xxx araç alımı diye gönderdim ama para ortağımın hesabında kaldı xxx araç olmadı diye başka bir kamyon alalım dedik ve 1 ay sonra ford marka kamyon aldık kamyonun kredisini onun şirketin üzerine çektik kamyonun peşinatını ben verdim 50 bin tl 2017 kasım ayından beri kamyon çalışıyor ve hesap kitap yapmadık ve benim büyümem onu rahatsız ettiği için sürekli tartıştık 15 mart da kendi aramızda görüştük ve anlaştık kamyonun yarısı benim fakat aramızda sözleşme senet vs hiç birşey kamyon ile ilgili makul bi ücrete kendi hakkım olan %50 sini devir etmiş oldum sözlü olarak fakat konuşmalarımızdaki tarih fiyat ve zaman içinde vaad ettiği parayı ödemedi şimdi benim sorum ;
1. ben parayı eşimin hesabından gönderdim açıklama kısmına (xxx araç alımı)yazdım
2. ben zaten eskiden onun yanında çalıştığım ve çıkışım olduğu için maaş,yıpranma,çıkış parası vs almadım
3. vaad ettiği parayı zamanında ödemedi farklı hesaplardan para gönderdi açıklama kısmına da ford için kamyon için vs diyerek benim hesabıma parça parça 20 bin tl gönderdi
4. şimdi benim param ile kamyon sahibi oldu kamyonu makul bi fiyata da bıraktım ama bu sefer de paramı ödemiyor
5. elimde sadece banka dekontu whatsapp konuşmaları ve şahitlerim var
nasıl bir yol izlemeliyim bilgilendirirseniz sevinirim
Cevap: ortaklık durumunda gönderdiğim para
Önce ilamsız icra takibi yapılması, itiraz ederse itirazın iptali davası açmak gerekir.