Îcra borcunun yatırılacağı hesap
Merhaba. Benim bir bankaya icralık borcum var. 6 gelen haciz memuruyla görüşüp uzun vadeli bir protokol imzaladım. Sonra icra dairesinden bana ödeme planımın onaylandığına dair tebligat geldi. Üzerinde de icra dairesinin iban no'su vardı. İlk taksiti bu hesap no'ya yatırdı. Bir iki gün sonra banka avukatı aradı ve bundan sonraki ödemelerimi direkt kendilerinin vereceği hesap numarasına yatırmamı, aksi halde paranın avukat hesabına geçince kesinti yapılarak geçeceği söylendi. Yalnız ben avukata güvenmediğimden icra dairesine yatırmak istiyorum. İcra dairesi üzerinden yatırmaya devam edersem, avukatın bahsettiği kesintiler bana ekstra bir maddi ödeme yükü olarak geri döner mi? Bu arada genel mantığı da anlayamadım. Madem kesinti olmasın diye avukat hesabına yatırmak gerekiyorsa neden icradan gelen tebligatta icra dairesinin hesap numarası yazar anlayamadım
Cevap: Îcra borcunun yatırılacağı hesap
Kesinlikle icra dairesine yatırman gerekir. Aksi taktirde borcu ödemediğin için yeniden takip yapılabilir. İcra takibini borcunu kendi hesabına yatırdığın için kaldırmaz. Meslek mensuplarını zan altında bırakmak istemem ama çok çok zor durumda bırakıyorlar.
Cevap: Îcra borcunun yatırılacağı hesap
Teşekkür ederim cevap için