İşverenin farklı işyerine transfer edilirsem haklarım ne olacak ?
Merhabalar
Çalıştığım firmadan 31.05 tarihinde çıkışım olmuş, 01.06 tarihinde firmanın farklı dosya numarası ile başka firmaya girişim olmuş,
Çalıştığım firma sana yazı verelim diyor, haklarının devam ettiğine dair, ancak mahkeme bu yazıyı baz alır mı ?
Şimdi bir anda işsiz de kalmak istemiyorum, evim kira vs. işveren herkesin hakkını veren bir adam,
Ancak evrak geçerliliği olur mu, sabahtan beri tartışıyoruz, konuşuyoruz, işveren güvenilir ancak, yarın bir gün haklarımı vermezse, ozaman da yazı verelim diyorlar iki firmadan da hakların devam ediyor diye.
Cevap: Haklarım ne olacak ? (Çok Önemli)
İşçinin kıdemi, İş Kanunu gereği aynı işverenin bir veya değişik işyerlerinde geçen süreler birleştirilerek hesap edilir.
Cevap: Haklarım ne olacak ? (Çok Önemli)
bana kaşe imzalı kağıt verdiler, tüm haklarmın diğer firmaya devir olduğuna dair, iki firmanın da sorumluluk sahibi olduğuna dair
Cevap: İşverenin farklı işyerine transfer edilirsem haklarım ne olacak ?
yeni açılan firmada , patronumun ortaklığı vs hiç bir şeyi yok, bu haldede gerçerli olur mu ?
Aynı patronun şirketleri arasında 3 aylığına geçiş yapmıştım ben de... Ancak sgk dökümünde herhangi bir giriş çıkış görünmüyordu. Sadece 3 ay firma kodu değişik görünüyor. Nasıl yaptılar bilmiyorum tabi