-
İşe iade davası
Merhaba 10 yıllık çalışma hayatımda 04.05.2015 06.06.2018 tarihleri arasında çalışmış olduğum çok büyük bir holdingin firmasında, iş yerinden izinli olduğum tarihte, kardeşimin düğünü için ,çalışmış olduğumuz müşterimiz olan firmada çalışan yakın tanıdığım aynı zamanda arkadaşım tarafından düğünümüze katılamadığı İçin hediye olarak maaş hesabıma yarım altın parası yatırıldığından dolayı iş kanununun 25-2-e işten tazminatsız çıkarıldım.Başka banka hesabım olmasına rağmen problem olmasın diye maaş hesabıma gönderdi. Aynı zamanda bunu aldığımı bildiren kişi benim. Parayı gönderen tanıdığım ve kendi hesabından kendi adına yolladı ve şahitlik yapacağını bildirdi ve yazışmalar telefonum da mevcut.Aynı zamanda işten 2 ay önce çıkarılan müdürümün bilgisi dahilinde haberi bilgisi var ve kendiside şahit olacak.Çalışmış olduğum süre içerisinde hiç bir şekilde böyle birşey olmadı.İş mahkemesi kararı ne olabilir.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Cevap: İşe iade davası
Öncelikle bir ay içinde arabulucuya başvurmalısınız. Arabulucuya başvurmak dava şartı olduğu için başvurmadan açılacak dava reddedilecektir.
Mahkeme işe iade davası şartlarının gerçekleşip gerçeklemediğini araştıracak. Karşı tarafı dinlemeden ve her iki tarafın delillerini görmeden sonuç hakkında bir şey söylenemez.
-
Merhaba,
Arabulucu ile görüştük karşı taraf uzlaşma kabul etmedi.Uzlaştırmacıdan evrak aldım.
Şuanda kaç gün içerisinde mahkemeye gitmek gerekir ve mahkeme sonuçları ne kadar sürer.talebim 65000 civarı bir kıdem ihbar tazminatı.Mahkemede şahitlerim hazır bulunacak.Kazanma ve kaybetme olasılığı nedir.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
İşçi alacaklarında zamanaşımı beş yıldır. (Dava tarihinden beş yıl gerisine kadar geçen sürede kazanılmış haklar dava edilebilir.)
Arabuluculuk başvurusunun yapılmasından son karar tutanağının imzalanmasına kadar geçen zamanda süre işlemez.
-
Merhaba dava 18.12.2018 tarihinde işe geri dönüş davası olarak görüldü ancak daha hakime dosyayı incelemeden davayı reddetti neden böyle bir şey oldu nasıl hakkımızı arayacağız. Avukatim temyize gidersek ihbar kıdem tazminatı içinde zaman kaybını yaşayacağız ve dava açmaya ağız diyor
- - - Updated - - -
Merhabalar bu sabah avukatımdan aldığım en kötü haber 18.12.2018 tarihinde görülen ilk celsede hakime davayı reddettiğini söyledi.Hiç bir şekilde dava hakkında bilgi vermeden kararı öğrenmek istediğimiz de karar yazılınca okur öğrenirsiniz demiş. Bu ülkede hiç bir şekilde adalet olmadığı düşüncesindeyim aynı benim davam gibi müdürüm de dava açtı ve ikinci mahkemesi görülecek.Bu nasıl olur anlamıyorum. Avukatımın söylediği hâkimi karşı tarafın etkilediği.Daha ilk davada nasıl hakim reddeder.Avukatim temyize gidersek zaman kaybını yaşayacağız ve kıdem ihbar tazminatı içinde zaman kaybını yaşayacağız diyor ne yapmalıyım.
- - - Updated - - -
Merhabalar bu sabah avukatımdan aldığım en kötü haber 18.12.2018 tarihinde görülen ilk celsede hakime davayı reddettiğini söyledi.Hiç bir şekilde dava hakkında bilgi vermeden kararı öğrenmek istediğimiz de karar yazılınca okur öğrenirsiniz demiş. Bu ülkede hiç bir şekilde adalet olmadığı düşüncesindeyim aynı benim davam gibi müdürüm de dava açtı ve ikinci mahkemesi görülecek.Bu nasıl olur anlamıyorum. Avukatımın söylediği hâkimi karşı tarafın etkilediği.Daha ilk davada nasıl hakim reddeder.Avukatim temyize gidersek zaman kaybını yaşayacağız ve kıdem ihbar tazminatı içinde zaman kaybını yaşayacağız diyor ne yapmalıyım.
-
İşten çıkarılma tarihiniz nedir?
İşten çıkartılma sebebi olarak ne bildirilmiş?
İŞe iade davasını açma tarihiniz nedir?