Vermiş Olduğumuz Hizmet Karşılığı
Arkadaşlar merhabalar öncelikle, aranıza yeni katıldım. Catering işi ile uğraşmaktayım. 20-30 adet firma ile çalışmaktayız. Ay içerisinde yemek hizmeti veriyoruz, ay sonunda açık fatura kesip sonrasında tahsilatını yapmaya çabalıyoruz. Müşterilerimizden sürekli yeni gelenler oluyor, veya çalışmayı bırakanlar oluyor. Yani müşteri portföyümüz çok fazla sabit olmuyor. Haliyle müşteriyi de çok fazla seçip araştırma imkanımızda olmuyor. Durum böyle olunca bazı firmalar ödeme noktasında sıkıntı yaşatıyor, ödeme yapmayanlar, kaçanlar olabiliyor. Biz faturayı firma personeline imzalatıp teslim ediyoruz. Firmalar ile aramızda fatura haricinde bir sözleşme, yazılı anlaşma vs gibi belgeler yok, resmi olarak sadece fatura var. Tabi birkaç batak firma olunca zarar ediyoruz haliyle. Avukat bir tanıdığımla görüştüğümde kendisine '' Faturaları mahkemeye sunsak bu borcu firmadan tahsil etme şansımız yok mu '' diye sordum. Kendisi de bana '' artık yalnızca faturaların mahkemelerde borç tahsili noktasında çok fazla işe yaramadığını, faturaya ek olarak çalışmaya başlayacağım firmalar ile sözleşme yapmamı önerdi.
Sizlerden ricam, verdiğim hizmetin karşılığını alabilmek için, kendimi hukuki olarak nasıl sağlama alabilirim. Mümkünmü bu ? Ayrıca sözleşme ve fatura yeterli olur mu ? Eğer olursa, nasıl bir sözleşme hazırlamam gerekir ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Saygılar
Cevap: Vermiş Olduğumuz Hizmet Karşılığı
Site kuralları gereği sözleşme örneği sunulması yasak.
Sorunuza vereceğimiz cevap: Evet, danıştığınız avukatın dediği gibi fatura ile birlikte bir sözleşme yapılması gerekir.
Bu sözleşmeyi de sizin için ancak danışacağınız bir avukat hazırlayabilir.
İnternetten bulacağınız sözleşme örnekleri ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılamaz, daha sonra sözleşmedeki eksiklik veya yanlışlıklar yüzünden maliyeti size daha yüksek olur.
Cevap: Vermiş Olduğumuz Hizmet Karşılığı
Çok teşekkür ederim, görünen o ki ilk iş olarak sözleşme hazırlatmak şart gibi duruyor.