Apartman yönetiminin beni dava etmesi(icra takibi )
İyi günler
Sitemizde yönetici karmaşası var yaklaşık 2 senedir 3 yönetici değişti gelen bizi kazıklayıp kaçıyor
Konumuza gelecek olursak;
Aralık 2017 ayında gelen yönetim
150 lira başlangıç gideri ve 50 tl aidat kararı almış sorun yok ödüyoruz
Sonrasında mayıs ayında istifa edip kaçıyor bu yönetici sonrasında 20 mayısta yeni yönetici atanıyor, 30 Mayıs’a kadar (güya) apartmanın kapısına borçlarınızı ödeyin yoksa dava yoluna gideceğim diye yazı asılıyor
10 haziran da da icra mesajıyla karşılaşıyorum telefonuma gelen.
Şehir dışındaydım yöneticinin değiştiğinden bile haberim yok, bana site başlangıç gideri ödenmemiş eski aidat 250 tl +400 tl avukat ücreti bilmem ne diye avukata yüklü bir para ödüyorum
Fakat olan bitenden hiç haberim yok, ne bir telefon ne kapıma gelen birisi ki şehir dışındayım
Böyle bir hakkı var mu yöneticinin ? Apartmanın kapısına borçlarınızı ödeyin yazmaktan başka haber vermeden icra başlatılabilir mi ?
Bende haliyle kızdım siz avukatla arkadaş mısınız 15 gün de icraya mı verilir avukat parasını aranızda bölüşecek misiniz diye soru yönelttim kendisine bu sefer de bu konuda dava açacakmış bilmem ne
Kısacası böyle bir şey doğru mu?
Telefonla arama ya da mesajla bilgilendirme yapması gerekmez mi diye sorduğumda 130 kişi var tek tek nasıl uğraşalım diyor yönetici
E işin ne senin ?
Avukat icra borç falan ödedik yapacak bişey yok fakat hakkımı nasıl savunabilirler ?
Karşı bi dava açabilir miyim
Bimer şikayet etsem ne olur ?
Cevap: Apartman yönetiminin beni dava etmesi(icra takibi )
Öncelikle,
alacaklı kişinin icra takibi başlatabilmesi için , borçluya önceden bir haber verme zorunluluğu yok, borçlu kişinini borcu olduğunu bildiği ve bilinen borcun ödenmesi için tekrar bi,r hatırlatmaya gerek olmadığından dolayı.
Yonetime icra takibi için veya avukat tutma için bir yetki verilmişse elbette alacaklar için icra takibi yapabilir, bir avukata vekalet verebilir.
İcra takibi yapacak olan kişi, icra dairesinde takibi başlatır. Bundan sonra icra dairesi öncelikle bir ödeme emri gönderir borçlunun adresine! İtirazınız varsa şu kadar süre içinde şuraya itirazınızı bildirin diye de yazar ödeme emrinde.
O süreyi kaçırdığınızda itiraz şansınızın da kaçırmışsınız demektir, geriye kalan tek yol bahsedilen borcu ve diğer takip masraflarını da ödemektir.
Muhtemelen , adreste olmadığınızdan gelen ödeme emri muhtarlığa bırakıldı. Süresi içinde de itiraz olmadığından takip kesinleşti.
Ödemekle iyi yapmışsınız . Böylece daha fazla maddi zarara uğramaktan kurtulmuşsunuz.
Cevap: Apartman yönetiminin beni dava etmesi(icra takibi )
İcra takibi başladıktan 2 gün sonra ben avukata ödedim bu ücreti itiraz süresi dolmadı henüz daha fakat benim madur olduğum nokta şu;
Benim borçtan haberim yok, apartman yöneticisi değişmiş, aidat ve başlangıç giderleri için ücret isteniyor 20.05.2018 de,
10 gün içinde ödenmezse bu giderler avukata verilecektir diye
Ben şehir dışındaydım bu yüzden ne yönetimden ne aidattan hiç bişeyden haberim yokken , bana hiç bir şöyle bi borcunuz var denilmeden direk icra takibi başlatmak ne kadar doğru ?
Ben site giderine aidata kesinlikle itirazım yok onu öderim fakat boşu boşuna icraya düşüp avukata 300 tl neden verdim ? Buna itirazım var
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle,
alacaklı kişinin icra takibi başlatabilmesi için , borçluya önceden bir haber verme zorunluluğu yok, borçlu kişinini borcu olduğunu bildiği ve bilinen borcun ödenmesi için tekrar bi,r hatırlatmaya gerek olmadığından dolayı.
Yonetime icra takibi için veya avukat tutma için bir yetki verilmişse elbette alacaklar için icra takibi yapabilir, bir avukata vekalet verebilir.
İcra takibi yapacak olan kişi, icra dairesinde takibi başlatır. Bundan sonra icra dairesi öncelikle bir ödeme emri gönderir borçlunun adresine! İtirazınız varsa şu kadar süre içinde şuraya itirazınızı bildirin diye de yazar ödeme emrinde.
O süreyi kaçırdığınızda itiraz şansınızın da kaçırmışsınız demektir, geriye kalan tek yol bahsedilen borcu ve diğer takip masraflarını da ödemektir.
Muhtemelen , adreste olmadığınızdan gelen ödeme emri muhtarlığa bırakıldı. Süresi içinde de itiraz olmadığından takip kesinleşti.
Ödemekle iyi yapmışsınız . Böylece daha fazla maddi zarara uğramaktan kurtulmuşsunuz.
cra takibi başladıktan 2 gün sonra ben avukata ödedim bu ücreti itiraz süresi dolmadı henüz daha fakat benim madur olduğum nokta şu;
Benim borçtan haberim yok, apartman yöneticisi değişmiş, aidat ve başlangıç giderleri için ücret isteniyor 20.05.2018 de,
10 gün içinde ödenmezse bu giderler avukata verilecektir diye
Ben şehir dışındaydım bu yüzden ne yönetimden ne aidattan hiç bişeyden haberim yokken , bana hiç bir şöyle bi borcunuz var denilmeden direk icra takibi başlatmak ne kadar doğru ?
Ben site giderine aidata kesinlikle itirazım yok onu öderim fakat boşu boşuna icraya düşüp avukata 300 tl neden verdim ? Buna itirazım var