Yeni Ev Sahibimin Tahliye Talebi ve Eski Ev Sahibimdeki Depozito
Merhaba;
2016 Temmuz ayında kiralamış olduğum evde halen ikamet etmekteyim.Evi kiralamadan önce evin satılmayacağı garantisi sözlü olarak verildi ve eşylarımı o eve göre aldım. Evi kiralarken kira kontratı yaptık ve depozito bedeli olarak 4500 TL senet imzaladım. (Kira kontratının kopyası mevcut) Mart 2018 de ev sahibim evi satacağı ile ilgili bilgi verdi. Sen almak istersen sana satayım dedi söylediği miktar yüksek olduğu için alım gücüm olmadığını söyledim. Nisan 2018 itibari ile evimin sahibi değişti. Evi alan kişi evde oturacağı için evi tahliye etmemi istedi. bunun üzerine kendi bütceme uygun bir ev aldım. Yeni almış olduğum ev Temmuz 2018 sonu gibi bitecek. Evi yeni alan kişi iş yerime gelerek evin yeni sahibi olduğunu ve oturacaklarını belirtti bende kendi durumumu izah ettim. yeni ev aldığımı evim bittikten sonra çıkacağımı eğer kira istemez iseniz Haziran sonu evi boşaltacağımı belirttim kira ister iseniz bana tebligat göndermelerini bu durumda yasal hakkım olan süreci kullanacağımı ve kirasını ödeyeceğimi belirtim. aradan geçen 1 haftalık süreçte yeniden iş yerime gelindi ve evi ne zaman tahliye edeceğim ile ilgili sorular soruldu ben yine aynı cevapları veridim. sonrasında tarafıma noterden tebligat geldi fakat evi aldıkları tarihten 35 gün sonra gönderildi. tebligatta tapu eki yoktu. bunun üzerine tebligat gönderilen ayın kirasını belirtikleri hesap numarasına yatırdım. yeni ev sahibi bu süreçte telefonla arayarak tacizlerine devam etti bende yasal hakkım olan süreyi kullanacağımı beni rahatsız etmemesini söyledim. eski ev sahibimi arayarak 4500 TL olan depozito senedimi bana geri vermesini söyledim yanıma uğrayacağını söyledi aradan geçen 1 aylık süreçte gelmediği için yeniden aradım senedi evi boşattığımda vereceğini evi alan kişilere problem çıkardığımı söyledi bende hakkım olan süreyi kullandığımı evin kirasını ödediğimi sizin evle bir alakanızın kalmadığını iyi niyetli olmadığını kendisine söyledim. Depozito senedimi nasıl geri alabilirim. yeni ev sahibi tacizlerine devam ederse ne yapabilirim ? şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Yeni Ev Sahibimin Tahliye Talebi ve Eski Ev Sahibimdeki Depozito
Evi tahliye etmeden senedi geri alamazsınız.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Evi tahliye etmeden senedi geri alamazsınız.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ev ile resmi olarak bir bağı kalmayan eski ev sahibinde senedimin kalması yasal olarak normal midir ?
Yeni ev sahibi, eskisinin halefi olarak aranızdaki kira sözleşmesinde yer almıştır.
Doğrusu eski ev sahibinin senedi yeni ev sahibine vermesidir.
Size iade ettiği takdirde, depozito senedinin alınma gerekçesine uygun bir durum ortaya çıktığında yeni ev sahibine karşı sorumlu olur.