-
ödenmeyen nafaka
sizlerin bilgisini almak icin bir sorum olcaktı eskı esınden bosanan akrabam cocuklar ıcın ayda 500 tl nafaka baglandı esı bu nafakayı bazen 200 bazende hıc yatırmadı suan tamamen yatırmıyor ve mesaj yolu ıle yatırmayacıgına dıle getırdı bunun ıcın bızım nereye ılk basvuru yapmamız gerek kendısı zore durumda 3 cocuk ıle gecımı saglamaya calısıyor varsa bır dılekce ornegı ve yapmamız gerektıgını allah rızası ıcın yardım edecek bır tavsıyeye ıhtıyacımız var bırde nafaka eeyer evlenmesı durumunda cocukların kesılırmı sımdıden tesekkurler
-
Cevap: ödenmeyen nafaka
Çocuklar için bağlanan nafakanın tahsili için icra dairesinden icra takibi yapılması gerekir.
Ayrıca ödenmeyen nafakadan dolayı icra ceza mahkemesine şikayet ederseniz ödemeye zorlamak için tazyik hapsi kararı aldırılabilir.
Akrabanız veya eski eşinin evlenmesi çocuklar için bağlanan nafakayı etkilemez.
-
bende nafaka ile ilgili sormam gerekenler var.bu site sayfa nasıl kullanılır bilmiyorum buraya yazıyorum kusura bakmayın.
2015 eylül ayında eşimden anlaşarak ayrıldık kızıma aylık 300 tl nafaka bağlandı.bu güne kadar nafakasını hiç ödemedi.ödemiyor diye dava açtık son 3 ayı ödediği için dava düştü.şu an sgk sı olmadı için ve üzerine herhangi bir mal varlığı olmadığı için geçmişe dönük nafakalarını talep edemiyormuşuz.böyle bir şey gerçekten varmı bunu öğrenmek istiyorum
teşekkürler.
-
Talep edemiyorsunuz, değil; tahsil edemiyorsunuz.
İcra takibi yapıldıktan sonra tahsilat yapabilmek için kişinin mal veya gelirini bulmak gerekir.
Ancak nafaka süregelen bir borç olduğu için halen son üç ay için şikayette bulunabilirsiniz.
Böylelikle en azından son üç ayı ve bundan sonrasını ödemesini sağlayabilirsiniz.