Zebani,Hakaret,Tayyip,Karikatür,TCK 125/1,125/3.a,125/4,53
Merhaba sayın hukukçular,
4 Sene önce facebook aracalığı ile içinde "şerefsiz" geçen cehennem zebani ve kazan içinde R.t.e'a benzeyen bir karikatür paylaşmışım. Normal konuşma balonları yukarıda Hakaret balonunu en alta koymuşlar muhtemelen gözümden kaçmıştır.
Bir kaç ay önce Kurul Halinde Kamu Görevlilerine Görevlerinden Dolayı Hakaret Suçundan dava açıldı.
Eleştiri yaparım ama hakaret hiç etmem 4 sene öncesine kadar gidip anca bunu bulabilmişler
Bu suçun zamanaşımı varmı?
Görevlerinden dolayı hakaret suçu ile karikatürün ilişkisini çözemedim, karikatür daha ziyade şahsiyetine yapılmış olarak görünüyor. İşte "hep günahlarımızı yüzümüze vurun sevapta işledik onlarıda hesaplayın" diyor, zebani de "hesapladık mükafatı lokum al" gibi bir diyalog var.
Karikatürü ben çizmedim , başkasının suç unsuru bulunduran paylaşımı paylaşmak suç mudur?
Benden savunma isterlerse Nasıl bir savunma yapabilirim hakime?
Ne kadar hapis yada ne kadar para cezası alabilirim, bu ceza ertelenebilir mi yoksa ödemek zorundamıyım? işsizim.
Zaman ayırıp yönlendirirseniz ve bilgilendirirseniz minnet duyarım. Teşekkürler.
Cevap: Zebani,Hakaret,Tayyip,Karikatür,TCK 125/1,125/3.a,125/4,53
8 yıl diye biliyorum zamanaşımı hukukçu bir arkadaş aydınlatırsa daha iyi olur .