Harici ödemenin dosyaya işlenmemesinden dolayı fazla maaş haczi.
Merhabalar arkadaşlar.
Emsalini bulamadığından ötürü başıma gelen bir durumu sizlere anlatmakta ve fikirlerinizi istemekteyim.
Bir gsm firmasına 1000 Tl te yakın bulunan borcundan dolayı icra kağıdı elime ulaştı. Hiç vakit kaybetmeden avukatlık bürosuna ulaştım ve 300-300-400 Tl şeklinde 3 aylık taksit ile ödeme konusunda anlaştım. Çünkü borçtan kaçmıyorum, ilk taksidin aynı gün içinde ödenmesi konusunda bilgilendirme yaptılar kısmi ödemeyi gerçekleştirip dönüş yaptım. Buraya kadar sorun yok. Asıl olay bundan sonra, takip eden ilk ay maaşıma haciz geldiğini öğrendim tekrar avukatlık bürosuyla irtibata geçtiğimde sizinle görüşmeden önce maaş haczinizi yaptık kusura bakmayın yapacak bişey yok gibilerinden bir geri dönüş aldım. Geriye kalan tutarı 140 Tl olarak icra dairesinden ödeyip harçları da hesaplayıp dosyayı kapatabilirsiniz dediler. İkinci ay maaşım yatmadan önce haczi kaldırtmak fazla ödeme olmaması için uğraşmak adına tekrar büroyu aradım ve borcu teyit ettim 140 Tl. İcra dairesine gidip dosyayı kapattıracaktım fakat daireden harici yapılan ödemenin bildirilmediğini borcun söylenenden çok gözüktüğünü ve doğal olarak maaş haczinin devam edeceğini söylediler. Tekrar avukatlık bürosunu aradığımda bildirinin yapıldığını idda edip olayı böylece askıda bıraktılar. Benim cevap aradığım konular fazla alınan haczi nasıl ve ne kadar sürede geri alabileceğim ve bu haksız tahsilat karşısında haklarımın neler olduğudur. Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda şaşkınım. (Not: Olay sıcağı sıcağına bugün yaşanmıştır, maaş haczi yarın gerçekleşecek)
Cevap: Harici ödemenin dosyaya işlenmemesinden dolayı fazla maaş haczi.
Avukatlık bürosuna gidip ödediğiniz tutara ve dosyanın kapanması için yatırmanız gereken tutara ilişkin ibraname alacaksınız.
Sonra icra dairesine giderek bu tutarın dosyaya işlenmesini sağlayacak, kalan tutarı ödeyerek dosyayı kapatacaksınız.